Advocatus Diaboli

Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2006

Λαός και Κολωνάκι

Οι υπάλληλοι στα αλώνια και η πολιτική ηγεσία στα σαλόνια. Ακόμα και ο Καρακωστάκης αλλιώς το είχε εξαγγείλει όταν ανέβηκε στην κυβέρνηση και έκανε για δυο φεγγάρια τον υπουργό Πολιτισμού: όλοι μαζί θα μετακόμιζαν από τη Μπουμπουλίνας στου Ρέντη. Ομως, έρχεται τώρα ο διάδοχός του και λέει: κορόιδο είμαι να κάνω βόλτες στις μπας- κλας συνοικίες; Λοιπόν! Εγώ θα μείνω στο «Ακροπόλ» (απέναντι από το Πολυτεχνείο) κι εσείς πληβείοι να πάτε στου Ρέντη, στις πρώην καπναποθήκες Κεράνη.
Οπου «Ρέντη», βάλτε προβλήματα πολλά. Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει ούτε μία συγκοινωνία που να περνά έξω από το ρημάδι- ούτε καν ο μελλοντικός σταθμός του μετρό. Και καλά, τους υπαλλήλους τους μπορεί να θέλουν να τους τιμωρήσουν, τον πολίτη όμως που θα πάει να εξυπηρετηθεί; Δεύτερον, το κτήριο είναι ακατάλληλο γιατί όπως έχει γίνει η διαμόρφωση με τις ψευδοροφές έχει ύψος 2,37 και οι κανονισμοί σε όλη την Ευρώπη λένε 2,70 και πάνω αν το θέλουμε για γραφεία. Ψιλά γράμματα! Δεν μας παρατάνε οι κουτόφραγκοι; Τρίτον, δεν έχει εξαερισμό και φωτισμό σε όλα τα γραφεία, αλλά κι αυτά ψιλά γράμματα είναι.
Θα τους μαζέψω όλους εκεί και θα κερδίσω από τα λεφτάκια που δίνω κάθε μήνα έλεγε ο αλήστου μνήμης υφιπουργίσκος προκάτοχος του κ. υπουργού. Γιατί τώρα οι υπηρεσίες είναι σκορπισμένες σε όλη την πόλη και καταβάλλονται ενοίκια. Και μετά, οι υπηρεσίες θα εξακολουθήσουν να είναι σκορπισμένες σε όλη την πόλη, διότι, επί παραδείγματι, οι αρχαιολογικές αποθήκες και τα παντός είδους συναφή εργαστήρια δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν, καθότι δεν χωρούν στου Ρέντη. Αρα; Κουκουνάρα!
Ερχεται και η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Θα πάμε στου Ρέντη; ρωτούν οι εργαζόμενοι και απάντηση δεν παίρνουν. Μόνο που όταν θα την πάρουν δεν θα είναι «ναι, θα πάμε» αλλά «ναι, θα πάτε». Η πολιτική ηγεσία, τα συμβούλια, τα διαβούλια και οι συν αυτοίς θα μείνουν στο Ακροπόλ. Μονάχα οι υπάλληλοι θα πάνε στου Ρέντη. Οσοι θα έχουν μείνει, δηλαδή, μέχρι τότε. Διότι εσχάτως με υπουργική απόφαση, οι δραστηριότητες της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της μεγαλύτερης δηλαδή διεύθυνσης του ΥΠΠΟ εντάσσονται... σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικού Εργου. Οσοι, λοιπόν, δεν «ιδιωτικοποιηθούν» θα μεταφερθούν. Σαν έπιπλα. Κινητοποιήσεις μου μυρίζουν!

11 Comments:

  • Καλά αν γίνει αυτό (και ας μην ξέρω από Αθήνα τι παίζει) σίγουρα θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.
    Αν βρεθούνε οι μισοί εδώ και οι μισοί εκεί ένα είναι σίγουρο. Οτι γίνεται θα χρειάζεται τον διπλάσιο χρόνο. Αν γίνεται τελικά.

    By Blogger Debby, at 11:02 μ.μ.  

  • Ακριβώς, καλή μου. Οπως το λες. Αν γίνεται τελικά!

    By Blogger advocatus diaboli, at 9:40 π.μ.  

  • Και που είσαι ακόμα...

    Καλημέρα σου

    By Blogger Ο Καλος Λυκος, at 11:54 π.μ.  

  • Το θέμα των κινητοποιήσεων αγαπητή advocatus, με απασχολεί αρκετά χρόνια τώρα. Τι εννοώ: μέχρι το '85 περίπου, μιά κινητοποίηση ήταν αποφασισμένη από την συντριπτική πλειονότητα τού "θιγομένου" κλάδου εργαζομένων.
    Μην ξεχνάμε το συνδικάτο των οικοδόμων που όταν αποφάσιζε γιά απεργία, όλη η χώρα παρέλυε και "ξηλώνονταν οι πλάκες των πεζοδρομίων τής Αθήνας".
    Τώρα όμως τι έχουμε; Τίποτα. Αδιαφορία, καταναλωτικά δάνεια και "Ντριμ Σόου". Γι' αυτό και η Μαριέττα "δεν μασσάει", ειδικά μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

    Κινητοποίηση (κάθε είδους) γιά την κινητοποίηση και μόνον δεν φέρνει αποτέλεσμα. Και δεν βλέπω να ξυπνάμε στο εγγύς μέλλον. Δυστυχώς.

    By Anonymous Ανώνυμος, at 12:14 μ.μ.  

  • Αστα να πάνε δηλαδή! Διαβάζοντας το Αρθρο σου, με πιασαν τα γέλια. Τι άλλο να κάνω δηλαδή; Με ύψος 2,35μ μόνο στην οριζόντια χωράς. Γι αυτό πάρτε τα κρεββάτια σας και πηγαίνετε για υπνο στου Ρέντη. Οχι δηλαδή πως ο υπουργός στο Ακροπόλ κάνει κάτι άλλο. Ετσι κι αλλιώς σ αυτή την ωραία χώρα μας, αυτή είναι η κυρίαρχη κατάσταση! Υυυυπνος.

    By Blogger ange-ta, at 5:32 μ.μ.  

  • Ο Κώστας μιλάει σωστά.
    Αυτό που ονομάζουμε συλλογική συνείδηση ψυχομαχεί.
    Κι είναι το μεγαλύτερο κόστος των δημοκρατιών αυτό, η πιο σημαντική απώλεια των πάλαι ποτέ ένδοξων κοινωνικών κινημάτων.

    Ζούμε σε αλλιώτικους, αλλόκοτους καιρούς.
    Το "μαζί" πεθαίνει.
    Μας καταπίνει ανελέητα η δίνη των καιρών.
    Κι ο θρίαμβος του ατομικισμού είναι ό,τι πιο θλιβερό για τις πανανθρώπινες αξίες.

    By Blogger Καπετάνισσα, at 5:47 μ.μ.  

  • Αυτό που μ'αρέσει σ' αυτή τη 'χώρα' είναι ότι έχουμε 'οργάνωση'... Είμαστε 'μεθοδικοί' και 'συστηματικοί'!

    Μία απορία έχω μόνο... Κάθε κίνηση σ' ένα εργασιακό χώρο μπορεί θεωρητικά να έχει τρεις προσανατολισμούς: α) τον άνθρωπο, β) το αποτέλεσμα, γ) και τον άνθρωπο και το αποτέλεσμα.

    Η συγκεκριμένη κίνηση προς τα πού είναι προσανατολισμένη;

    Αφήστε... ήταν ρητορική η ερώτηση...

    By Blogger Serenity, at 12:34 π.μ.  

  • Καλημέρα, καλέ λύκε. Πρέπει, μάλλον, να γίνουμε όλοι κακοί λύκοι με όσα συμβαίνουν.
    Κώστα, έχεις δίκιο. Περιοσσότερο από όλα με προβλημάτισε μια συζήτηση που έγινε στο μπλογκ του Σίμου, στην οποία οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έλεγαν φοβερά πράγματα περί του γιατί δεν απεργούν. (Για να μη παρεξηγηθούμε, ανήκω στον ιδιωτικό τομέα και απεργώ πάντοτε. Αλλά αυτό δεν αρκεί).
    Ange-ta τρομερή η σκέψη σου.
    Καπετάνισσα, αυτό φοβάμαι κι ε΄γώ. Οτι το «μαζί» πεθαίνει.
    Σερένιτυ, τι να απαντήσω; Τα είπες όλα.

    By Blogger advocatus diaboli, at 9:28 π.μ.  

  • οι δραστηριότητες της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της μεγαλύτερης δηλαδή διεύθυνσης του ΥΠΠΟ εντάσσονται... σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικού Εργου

    Τώρα το μαθαίνω!

    Τι σκάνδαλο είναι αυτό βρε παιδιά Έλεος πιά! Από που κι ως πού δηλαδή; με τι σκεπτικό;

    Όσο για του Ρέντη, όπως τα γράφεις πιστεύω κι εγώ ότι θα γίνουν: οι πολλοί της Μπουμπουλίνας και οι γύρω διευθύνσεις στου Ρέντη και οι "καλοί" στο κέντρο. Αν δεν βρίσκουν πρώτα τήν συγκοινωνιακή λύση δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στη διαδικασία να ταλαιπωρούν τους εργαζόμενμους (είπα εγώ η σοφή..) Αχ, βαχ, δηλαδή...

    Κινητοποιήσεις. Για να δούμε...

    By Blogger Ιφιμέδεια, at 11:34 μ.μ.  

  • Τι κτήριο ειναι αυτο με 2.35 ύψος;Γιατί πραγμα έχει φτιαχτεί;

    By Blogger αθεόφοβος, at 2:08 π.μ.  

  • Ιφιμέδεια, τα ξέρεις καλά.
    Αθεόφοβε, το κανονικό ύψος του κτηρίου είναι, φυσικά, μεγαλύτερο. Οι διαμορφώσεις που έγιναν (ψευδοροφή, με όλα τα καλώδια, τον κλιματισμό και τα συναφή μέσα) έχουν κατεβάσει το ύψος στο 2,35. Πρέπει να ξαναφτιαχτεί από την αρχή όλη η ψευδοροφή, δηλαδή πολλά χρήματα. Και το ξέρουν, επειδή το ΥΠΕΧΩΔΕ παλιά δεν είχε πάει γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

    By Blogger advocatus diaboli, at 10:05 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics