Advocatus Diaboli

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2006

Οι ιστορίες του διαβολοδικηγόρου (4)

-Τι είναι αν βρεις αρχαία στο οικόπεδό σου; ρώτησε τον κύριο Τ. ένας ταξιτζής μόλις κατάλαβε ότι είναι αρχαιολόγος.
«Αν βρεις αρχαία στο οικόπεδο του γείτονα είναι Ιστορία, αν τα βρεις στο δικό σου είναι καταστροφή» απάντησε εκείνος.

12 Comments:

  • Η κυρα Μαρία ειχε περι πολλου το χωραφι στο πλάτωμα...Είχε να το λεει οτι φυτρώνουν τόσα πολλά ζουμπουλια εκεί ,γιατι καποτε τα πολυ -πολυ παλια χρονια ηταν νεκροταφειο ,κι όλο ελεγε ιστοριες για φαντάσματα και νεράιδες..Μέχρι που ήρθαν οι αρχαιολόγοι κι αρχισαν να σκαβουν στην άλλη ακρη του χωριου να βρουν λεει το παλιό νεκροταφειο ...Εμαθαν για τις ιστοριες της κυρα Μαρίας και πηγαν να την ρωτήσουν αν σκαβοντας ή οργωνοντας είχαν βρει τίποτα μαρμαρα ....''Μπα παιδι μου ούτε πέτρα να φτιάξουμε το φράκτη γιαυτο φυτρώνουν τόσα ζουμπουλια εκει''...''Σιγά και μη τους έλεγα να σηκωθούν οι νεκροί να βουλιαξει το χωριο''...Τριάντα χρόνια μετά και απ οτι μαθαίνω η αρχαιολογική σκαβει ακομα στην αλλη ακρη που εχουν εντοπιστει καποια ρωμαικα κτίσματα και το ρωμαικο νεκροταφειο...στο αλλο μου λενε φυτρωνουν ακομα ζουμπουλια...

    By Blogger Χαρυβδιςς, at 1:00 π.μ.  

  • Υπέροχη ιστορία. Λένε ότι και οι κρόκοι στον Πλατύγιαλο Πιερίας είναι τόσοι πολλοί επειδή εκεί ήταν πεδίο μάχης επί ρωμαϊκών χρόνων και έχουν ταφεί πολλοί στρατιώτες, οπότε «καρπίζει» το χώμα.

    By Blogger advocatus diaboli, at 10:11 π.μ.  

  • Καλημέρα. Μπήκα να αφήσω ένα χαχαχαχ και λολ και τα λοιπά κόλπα και διάβασα την ιστορία της χάρυβδις (οξαποδω!) και το σχόλιο σου και μου άρεσαν πολύ. Μπορώ να έχω το κοπυραϊτ για μια ιστορία;

    By Blogger Nyktipolos, at 11:57 π.μ.  

  • Ελεύθερα και με χαρά

    By Blogger advocatus diaboli, at 1:56 μ.μ.  

  • Τον Ιουλιανό τον ξέρεις τον αυτοκράτωρα. Τι έκανε με τις αρχαιότητες θυμάσαι? Το σπορ είναι παλιό και γνωστό σε πολλούς πολιτισμούς. Η μνήμη επιλέγεται ιστορικά. Και η εξουσία (όποιου και αν την κατέχει) γκρεμίζει και στήνει τα δικά της τρόπαια. Τώρα αν το τρόπαιο αυτό είναι το αυθαίρετο στη Λούτσα τα πράγματα είναι πολύ συνθετότερα. Διότι προδήλως άλλο ο Ιουλιανός άλλο η κυρία Μαρία.

    By Blogger Eleni63, at 3:10 μ.μ.  

  • Διαβολοδικηγοράκο, τούτες οι ιστορίες σεργιανάνε την κουρασμένη σκέψη και δίνουν αλλιώτικη διάσταση στην καθημερινότητα.

    Μην τις σταματάς!

    By Blogger Καπετάνισσα, at 8:27 μ.μ.  

  • ~Xa~

    Πολυ καλό.....

    Ο Μητσοτακης παντως μαλλον
    τα παιρνε απ το γείτονα.......


    :)

    By Blogger Ecumene, at 12:08 π.μ.  

  • eleni63, Οι αυτοκράτορες στήνουν «νέους Παρθενώνες» και οι θνητοί νέους κοιτώνες.
    Ευχαριστώ, Καπετάνισσά μου.
    Χα- χα, Εργοτελίνα, πού τον θυμήθηκες αυτόν;

    By Blogger advocatus diaboli, at 8:01 π.μ.  

  • Ελα να δεις τι γίνεται και Ρόδο μεριά που σχεδόν όπουδήποτε και να θες να κτίσεις από κάτω έχει αρχαία! Χάσανε πολοί τις περιουσίες τους. Κάποιοι βρήκανε τρόπο. Δεν σκάβουν βαθιά για τα θεμέλια.

    Δεν θα ξεχάσω τι χάος υπήρχε όταν πριν αρκετά χρόνια σκάψανε παντού για να γίνει η υποδομή για τα ψηφιακα τηλέφωνα... Δύο εργάτες? Δύο και οι αρχαιολόγοι.

    By Blogger Debby, at 1:35 π.μ.  

  • Το φαντάζομαι, καλή μου. Είναι όπως τα λέει ο κ. Τ. Αν βρεθούν στο δικό σου οικόπεδο, είναι καταστροφή.

    By Blogger advocatus diaboli, at 9:58 π.μ.  

  • Σωστός ;)

    By Blogger exilio, at 10:08 π.μ.  

  • Αυτό είναι αλήθεια! Συνέβη σε κάποιον γνωστό μου. Ούτε να το πουλήσει μπορούσε,ούτε να χτίσει, ούτε το κράτος τον αποζημίωνε.Το είχαν φράξει μόνο. Τελευταία όμως, δεν ξέρω τι έγινε.

    By Blogger Ελπίδα, at 11:13 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics