Advocatus Diaboli

Τρίτη, Μαρτίου 27, 2007

Post 300

Είδατε τους «300»; Φάγατε το ποπ κορν σας; Ηπιατε το αναψυκτικό σα; Ολα καλά; Ε, λοιπόν, σας φύλαξα το καλύτερο για το τέλος. Υποτίθεται (λέμε τώρα) ότι μια τέτοια ταινία θα κάνει καλό στον τουρισμό μας και ειδικώς στον τουρισμό της Σπάρτης, καθώς επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα έχουν (δεν θα έχουν;) μια περιέργεια να δουν πώς ήταν αυτή η πόλη που γεννούσε τέτοιους ανθρώπους.
Και δεν φτάνει που αν πάνε στις Θερμπύλες δεν πρόκειται να δουν στενάκια, ούτε στενά, αλλά θα δουν μια πεδιάδα (με τις προσχώσεις ανά τους αιώνες) και ένα ξερό (και χάλια αν με ρωτάτε) σύγχρονο άγαλμα του Λεωνίδα αλλά θα τους περιμένει και με τεράαααστια έκπληξη στη Σπάρτη: το αρχαιολογικό μουσείο θα είναι κλειστό! Κατάκλειστο! Θεόκλειστο! Closed, πώς το λένε.
Γιατί; Διότι πρέπει να κλείσει τον Μάιο ώστε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού να αδειαστεί το κτήριο, που είναι χάλια και να επισκευαστεί στη συνέχεια. Θα πείτε, και τι να κάνουμε, έτυχε. Αμ δεν έτυχε, πέτυχε. Από το 2004 έπρεπε να είχε γίνει αυτό. Και μελέτες υπήρχαν και χρήματα υπήρχαν. Τι δεν υπήρχε; Αυτό που λέμε πολιτική βούληση και ενδιαφέρον της πολιτείας.
Ετσι λοιπόν το περασμένο φθινόπωρο το υπουργείο Πολιτισμού ανακάλυψε ότι τίποτα δεν είχε γίνει (κι αυτές οι επισκευές, να μη μπορούν να γίνονται δια μαγείας... τς τς τς) και άρχισε να τρέχει. Να οι μελέτες (που υπήρχαν, όπως είπαμε, αλλά έπρεπε πλέον να επικαιροποιηθούν) και να διαφημίσεις, να όλα. Ετσι φτάσαμε στο απευκταίον, δηλαδή να βρίσκεται η Σπάρτη στο παγκόσμιο επίκεντρο, αλλά ούτε το νέο μουσείο της (ΧΥΜΟΦΙΞ) ούτε το παλιό να λειτουργούν.
Ε, δεν πειράζει. Οι θεατές θα δουν την άλλη ταινία με τα χελωνονιντζάκια, που σαρώνει, θα κάνουν όπως η γριά στο γνωστό ανέκδοτο και θα πάνε στη λεβεντογέννα Κρήτη! Χελωνονιντζάκης που μας χρειάζεται...

10 Comments:

  • Χα!

    By Anonymous Ανώνυμος, at 6:58 μ.μ.  

  • Ένας ...μορφωμένος φίλος μου πιστεύει ότι η μόνη λύση θα είναι "να παραδώσουμε τα κλειδιά" σε εξωτερικούς σωτήρες! Προφανώς το ΥΠΠΟ είναι τής ιδίας άποψης και άφησε την υπόθεση στο Χόλιγουντ ...

    By Anonymous Ανώνυμος, at 7:24 μ.μ.  

  • Μετά το ιστορικό "Come 'n get it" που είπε ο Λιωνάιδας στις Hot-gates έπρεπε νά'χαμε για άλλη μια φορά την προνοητικότητα να δείξουμε στους τουρίστες WHERE IS SPARTAAAAA!!!!

    By Blogger ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ, at 7:37 μ.μ.  

  • And what is Sparta, αγαπητέ Ηπειρώτη.
    Κώστα, έτσι φαίνεται.
    Πάνο, καλησπέρα

    By Blogger advocatus diaboli, at 10:17 μ.μ.  

  • Σωστά είναι αυτά που λές αλλά δεν πιστεύω ότι οι θεατές του 300 θα είναι από αυτούς που πατάνε σε μουσείο!

    By Blogger αθεόφοβος, at 12:06 π.μ.  

  • Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΡΑΞΟΥΜΕ

    ΕΛΕΟΣ, ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ...

    By Blogger ATHENA, at 1:25 π.μ.  

  • Σωστό κι αυτό, Αθεόφοβε.
    Αθηνά, δεν φταίει μονάχα ο κ. Βουλγαράκης. Και οι προκάτοχοί του φταίνε, γιατί άφησαν να χαθούν δύο χρόνια, το 2004 και το 2005, οπότε και θα μπορούσαν να είχαν κάνει πάρα πολλά.

    By Blogger advocatus diaboli, at 9:10 π.μ.  

  • Δικηγόρε μου, συμφωνώ απόλυτα πως δεν είναι θέμα ενός προσώπου ο πολιτισμός μας.Όπως και η οικονομία μας, η παιδεία μας, η υγεία μας κτλ.Απλώς είμαστε ένας λαός που μας αρέσει να προσωποποιούμε το "κακό" και να ψάχνουμε πάντα κάποιον υπεύθυνο.Είμαστε ικανοί να βγούμε στους δρόμους και να καίμε λάστιχα όταν αδικείται η τοπική ποδοσφαιρική μας ομάδα, αλλά σφυράμε αδιάφορα για σοβαρά θέματα.

    By Blogger ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ, at 9:21 π.μ.  

  • Αχ μωρέ δικηγόρε του διαβόλου! Ας το φτιάξουνε το μουσείο και ας μην το δούν οι 300!
    Ας δούμε τη χώρα μας για μας και όχι μόνο για τους τουρίστες, γιατί τελικά οι τουρίστες για τα ευγενικά γκαρσόνια ενδιαφέρονται. Ρώτα και μένα που ξέρω καλά το κλάδο. Όταν υπάρχουν σε μία χώρα τέτοια πνευματικά χάλια, παντού τα ίδια χάλια υπάρχουν. Ξέρεις τι ελάχιστη μειοψηφία είναι ο κουλτουριάρικος τουρισμός;; Σχεδόν μηδέν. Και όσοι πάνε στα μουσεία πάνε γιατί έτσι λέει το πρόγραμμα και συμπεριλαμβάνεται στη τιμή.
    Βρέθηκα κάποτε με εξαιρετικούς φίλους στην Σαντορίνη. Εμείς αμέσως προγραμματίσαμε να πάμε στο Ακρωτήρι να δούμε τα "αρχαία"
    Ήμασταν 4 ζεύγη. Ήρθαν μαζί με μένα και τον άνδρα μου ΕΝΑΣ!!! Οι άλλοι έκατσαν να πιουν ούζο στην παραλία.
    Την επόμενη φύγαμε και πήγαμε στη Δήλο. Πάλι οι ίδιοι κάναμε βόλτα στο νησί. Οι άλλοι μείνανε πάλι για ούζο στη Μύκονο.
    Δυστυχώς, φαντάζομαι το έχουμε ξανασυζητήσει, και έξω μία από τα ίδια, το λούστρο αλλάζει.

    By Blogger ange-ta, at 6:12 μ.μ.  

  • Καλά εδώ οι Δελφοί ήταν σχεδόν κλειστοί κι εσύ θες το μουσείο της Σπάρτης; Πάλι καλά που έχουν κι ένα άγαλμα του Λεό για να δουν οι τουρίστες. Πάντως εκεί θα είμαι το Πάσχα.

    By Blogger ο δείμος του πολίτη, at 10:14 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics