Advocatus Diaboli

Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2007

«Αποψίλωσαν» τον Πάγκαλο

Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, ως γνωστόν. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ανακατεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία και...
Μάλιστα, σωστά διαβάσατε. Με τη Νέα Δημοκρατία. Οχι βεβαίως σε πολιτικό επίπεδο. Πήγε στο Μουσείο Μπενάκη να παρουσιάσει το πόνημα του Γιώργου Βουλγαράκη περί πολιτισμού με τίτλο «Πολιτισμού άποψη». Είπε, μάλιστα, ότι θεωρεί μεγάλη τιμή του που τον κάλεσαν. Και μετά, είπε κι άλλα. Είπε, επί παραδείγματι, ότι το υπουργείο Πολιτισμού το δημιούργησε ο Μεταξάς (ενώ δημιουργήθηκε επί απριλιανής χούντας, μπέρεψε τους δικτάτορες). Είπε ότι οι δημοσιογράφοι είναι ανεύθυνοι έτσι που χειρίζονται το σκοπιανό. Είπε ότι οι μετέπειτα υπουργοί εγκαινιάζουν τα έργα των προκατόχων τους και ρώτησε τον παρόντα Μιχάλη Λιάπη αν θα τον θυμηθεί στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Το οποίο είπε ότι εκείνος αποφάσισε να το χωροθετήσει στου Μακρυγιάννη, ενώ στην πραγματικότητα αυτό το έκανε η Ελισάβετ Παπαζώη.
Τέλος πάντων, μετά μίλησε και περί υπουργών που δεν πρέπει να ασχολούνται όπως προκάτοχος του κ. Βουλγαράκη (λέγε με Πέτρο Τατούλη δηλαδή) αν αυτό είναι καλό έργο τέχνης και εκείνο όχι. Και δεν πρέπει, είπε, να προσπαθούν να υπάρχει ομοιομορφία, ούτε να τα καταλαβαίνει ο λαός όλα, διότι να τι έγινε στη Σοβιετική Ενωση μόλις επιβλήθηκε η ομοιομορφία στον πολιτισμό, και να τι έγινε στην Κίνα με την πολιτιστική επανάσταση.
Τα είπε αυτά, αλλά την επομένη στην απομαγνητοφώνηση που διακινήθηκε από το γραφείο Βουλγαράκη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπήρχαν. Μόνο τα του Τατ. Τα υπόλοιπα κανονικά. Εβγαινε μάλιστα ο Παντερμαλής που μίλησε αμέσως μετά ελαφρώς ηλίθιος, γιατί έλεγε εγώ συμφωνώ με αυτό, ενώ στην τελευταία φράση που είχαν αφήσει στον Πάγκαλο δεν υπήρχε τίποτα με το οποίο να μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει.
Ε, υπάρχει και η άλλη παροιμία που λέει ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, ουδέ την γνώσιν άλλαξε ουδέ την κεφαλή του. Αλλάζει η Νέα Δημοκρατία; Θα κόψει ό,τι δεν τη συμφέρει έστω και αν είναι ανώδυνο ή δεν θα το κόψει; Αλλά εσύ χριστιανέ μου τι θέλεις και κάνεις τέτοιες εμφανίσεις; Ελα μου ντε!

1 Comments:

  • Παραξεκούτιανε ο δικός μου. Κάθε φορα που το ακούω γίνομαι μπαρούτι απο τις κοτσάνες που πετάει. Δηλαδή, δεν θα μπορούσε να έχει προετοιμάσει έναν αξιοπρεπή λόγο;
    Οχι, δεν θα μπορούσε! Και ξέρεις γιατί;. Γιατί κατα βάθος είναι ελιτιστής, χωρίς να είναι ελίτ και μας καραϋποτιμάει. Σκέφτεται, ότι ότι στρούμφ και να πει, κανένας δεν θα τους πάρει χαμπάρι.
    Και όλοι έτσι σκέφτονται.....

    By Blogger ange-ta, at 11:16 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics