Advocatus Diaboli

Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2007

Μαύρες γιορτές προβλέπω (όχι με την καλή έννοια)

Εορταστικές… κινητοποιήσεις εξήγγειλε από βήματος του 9ου συνεδρίου των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού ο Γιάννης Τσακοπιάκος. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΠΟ μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, καταλήγοντας: «ποιος θα φταίει αν τις μέρες των Χριστουγέννων το υπουργείο Πολιτισμού είναι νεκρό;» Κάλεσε τους αρμόδιους να συζητήσουν και να υπάρξει συνεννόηση γιατί αλλιώς, όπως προειδοποίησε, οι γιορτές θα είναι δύσκολες.
Μιλούσε, πάντως, εις ώτα… απόντων, καθώς «για πρώτη φορά πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ δεν παρίσταται σε συνέδριο των εργαζομένων». Η τομεάρχης της ΝΔ στον τομέα του πολιτισμού Νατάσα Ράγιου δεν ήταν και τόσο καλά διαβασμένη. Βασίστηκε, απλώς, στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ με αποτέλεσμα να πει ότι η Ακαδημία Τεχνών έχει ιδρυθεί (ενώ ούτε καν νομοθετήθηκε). Μίλησε για επίδομα 130 ευρώ όταν οι εργαζόμενοι ζητούν αύξησή του σε 150 και για ανάγκη προσλήψεων στο υπουργείο. Αμέσως ακούστηκαν φωνές από κάτω «κάντε το τώρα αμέσως γιατί…» Σχεδόν καθολική ήταν η αντίδραση όταν η βουλευτής της ΝΔ είπε για το ασφαλιστικό: «με πολιτικό κόστος ή χωρίς πολιτικό κόστος κάτι πρέπει να γίνει». Η πλειονότητα των περίπου 1000 παρισταμένων αντέδρασε, φωνάζοντας «ας το λέγατε προεκλογικά».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος έθεσε το ρητορικό ερώτημα τι θα ήταν προτιμότερο, να ήταν Γάλλος ο Αισχύλος, Τούρκος ο Σοφοκλής, ή να είχαν καλύτερες συνθήκες οι καλλιτέχνες, οι νέοι, οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ; Απάντησε ότι θα προτιμούσε το δεύτερο.
Ο Τηλέμαχος Χυτήρης εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Μάρκο Μπόλαρη και την Αντζελα Γκερέκου, η οποία ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού. Αυτό φάνηκε και από το ότι πήρε τα περισσότερα χειροκροτήματα και από το «ααα» που ακούστηκε όταν ανακοινώθηκε ότι παρίσταται. Ο κ. Χυτήρης θύμισε ότι το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως το χρωστάμε στη Μελίνα Μερκούρη, αντίθετα με τη ΝΔ που το πολέμησε. Χαιρέτισε επίσης η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Τασία Τσατσούλη. Δεν παρέστη εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.
Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίας εργαζόμενοι ξεδίπλωσαν πανό που έλεγε «να κλείσει η Περίστυλον» (εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ)«και να περάσει ο πολιτισμός στα χέρια των εργαζομένων».

5 Comments:

  • την καλησπέρα μου...μαύρες..μήπως βρισκόμαστε σε κοινά σύμπαν?? Παρόμοιο post ανέρτησα κ εγώ σήμερα..για τα χάλια τους!!

    By Blogger Roadartist, at 7:43 μ.μ.  

  • "Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος έθεσε το ρητορικό ερώτημα τι θα ήταν προτιμότερο, να ήταν Γάλλος ο Αισχύλος, Τούρκος ο Σοφοκλής"
    Μη μου πείς, ότι ο Α.Α. υποστηρίζει ότι ο Αισχυλοσ-σοφοκλής ήταν έλληνας;;;;;
    Από ως που δηλαδή, αφού η Ελλάδα είναι εφεύρεση του Κοραή;
    (εδω οι κομπιουτεράκηδες βάζουν γελαστό ανθρωπάκι)

    By Blogger ange-ta, at 7:43 μ.μ.  

  • Για δες σύμπτωση!!
    7.43, αμφότεροι σχολιάζουμε, η δύση και το χελιδόνι

    By Blogger ange-ta, at 7:44 μ.μ.  

  • Roadartist κάνεις κάτι για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα; Τι; στείλε μέιλ παρακαλώ.
    Ange- ta χε χε. Ωραιότατη και η σύμπτωση. Τα χελιδόνια έφυγαν τώρα ε; Κανένα σπουργιτάκι μένει στη φωλιά τους;

    By Blogger advocatus diaboli, at 7:23 μ.μ.  

  • οχι advocatus δεν το εκανα τελικά. Για διάφορους λόγους. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για αργότερα (ίσως παράλληλα με τα εγκαίνια του νεου μουσείου) θα ειμαι μέσα.

    By Blogger Roadartist, at 11:14 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics