Advocatus Diaboli

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2008

Τζένιφερ Λόπες με φόντο Παρθενώνα- μπλιαχ!

Τζένιφερ Λόπες ίμπερ άλες. Δηλαδή υπεράνω όλων. Με συνολάκι από οργάντζα να φωτογραφίζεται μπροστά στον Παρθενώνα, για την προώθηση της καμπάνιας της εταιρείας ρούχων της. Να εμπορευματοποιεί το αρχαίο μνημείο χωρίς κανένα δισταγμό. Και με τη βούλα του υπουργείου Πολιτισμού.
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Κάλβιν Κάιν είχε ζητήσει το Ηρώδειο για να κάνει επίδειξη μόδας. Είχε εισπράξει, βεβαίως, ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Εκείνο το ΚΑΣ. Που σεβόταν τον εαυτό του. Ομως, ακόμα και αυτό το ΚΑΣ, που συνήθως λέει «ναι σε όλα» δεν το ρώτησαν. Αποφάσισαν να δώσουν την άδεια από μόνοι τους. Με διοικητική πράξη της γενικής διεύθυνσης αρχαιοτήτων και σύμφωνη γνώμη (μάλιστα!) της Α’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως. (Οι διοικητικές πράξεις πρέπει να υπογράφονται από τους υπουργούς και μόνο, αλλά, όσοι από δαύτους δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη επάνω τους βάζουν τους υφισταμένους τους να τις υπογράψουν).
Στην περίπτωσή της, λέει, η πρόταση ήρθε αργά. Και το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να χάσει το κελεπούρι, σκέφτηκε να μην το περάσει ΚΑΣ, αλλά να πει το «ναι» χωρίς τη διαδικασία αυτή. Ο υπουργός έχει το δικαίωμα. Κατά πόσο είναι όμως σωστό και δημοκρατικό, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…
Η μαντάμ Τζέι Λο, -που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με όλες τις οικολογικές οργανώσεις του πλανήτη, καθώς έχει δεχτεί αμέτρητες αιτήσεις να μη χρησιμοποιεί γούνα στα ρούχα της και κάνει την κουφή- πήρε μάλιστα και ειδική άδεια να παρκάρει το βαν της μπροστά στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, για να βαφτεί και να σενιαριστεί. Μετά, ανέβηκε με το ασανσέρ που χρησιμοποιούν τα ΑΜΕΑ, για να μη κουραστεί και στη συνέχεια πόζαρε και έφυγε.
Πόσο έδωσε για να αγοράσει το μνημείο των μνημείων, δηλαδή τον Παρθενώνα; Ελάχιστα. Οσα ακριβώς προβλέπει η υπουργική απόφαση για φωτογράφιση μπροστά από μνημείο. Δύο ή τρεις χιλιάδες ευρώ. Και μην πει κανείς ότι έπρεπε να την πληρώσουμε αφού μας κάνει διαφήμιση, γιατί θα διαφωνήσω. Δυσφήμηση μάς κάνει.

8 Comments:

  • Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Συμφωνώ απολύτως και ευχαριστώ για την ενημέρωση. Τα dessu δεν τα ήξερα.

    By Blogger Ιφιμέδεια, at 9:57 μ.μ.  

  • καλησπέρα..δείτε κι αυτό:http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2008/09/blog-post_4367.html

    By Blogger αστυάνακτας, at 11:17 μ.μ.  

  • Προς τι η διαμαρτυρία? Άλλωστε και το κιτς εμείς οι έλληνες το ανακαλύψαμε. Και στο τέλος, τέλος και η Ακρόπολη ένα προϊόν είναι. Έστω και αν παρασκευάστηκε 2.500 χρόνια πριν. Με την κατάλληλη τιμή όποιος μπορεί αγοράζει. Το ΥΠΠΟ δεν αφήνει αυταπάτες επ’ αυτού.

    ΥΓ. Πάντως η Τζένιφερ στην Ακρόπολη μου δημιουργεί λιγότερη αποστροφή από τον Μάντη στην Ακρόπολη.

    By Anonymous Ανώνυμος, at 11:32 μ.μ.  

  • Τι δεν αποτιμάται σε χρήμα πιά...
    Όχι, πες.

    Αξίες; Θεσμοί; Αρχές;
    Καλά, η αισθητική, άλλο κομμάτι πονεμένο...


    Καλημέρες κορίτσι.
    Κι ευχές για τις ωραίες τρυφερές εποχές που, λένε τα ημερολόγια πως ήρθαν.

    By Blogger Καπετάνισσα, at 10:58 π.μ.  

  • Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλουμε εκείνη την υπέροχη φωτογραφία της Μελίνας από τον σταθμό "Ακρόπολη" του μετρό και να την αντικαταστήσουμε με αυτή της JLo? Να καταλαβαίνει και ο ξένος οτι έφτασε στο λίκνο του πολιτισμού!

    Εξαιρετικά επίκαιρο το post, όπως πάντα.

    By Blogger Lucretius, at 12:03 π.μ.  

  • Δείτε σχετικά με τη 18η ετήσια συνάντηση του «Διεθνούς Δικτύου Έρευνας & Δράσης για την Πόλη» INURA. Αθήνα 3-10 Οκτωβρίου 2008.

    http://filopappou.wordpress.com

    By Anonymous Ανώνυμος, at 2:28 π.μ.  

  • Ιφιμέδεια, είναι και χειρότερα. Φωτογραφήθηκε για γνωστό περιοδικό!!!
    Αστυάνακτα, πολύ ενδιαφέρον.
    Ανώνυμε, φοβάμαι ότι έτσι είναι.
    Καπετάνισσα, καλώς μάς ξαναήρθες. Και το υπέροχο μπλογκ σου ζωντάνεψε και πάλι. Τι χαρά!
    Λουκρήτιε, καλή ιδέα

    By Blogger advocatus diaboli, at 12:18 μ.μ.  

  • Προσωπικά, αν μου "καθόταν" η Τζένιφερ Λόπεζ, δεν θα είχα πρόβλημα να έχουμε φόντο τον Παρθενώνα. Εσύ;

    By Anonymous Ανώνυμος, at 7:05 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics