Advocatus Diaboli

Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006

Προς Θεού μη μας πούνε ρατσιστές!

Υποκρισία; Ωχαδερφισμός; Αναισθησία; Στρουθοκαμηλισμός; Τι να πει κανείς για την προσπάθεια να κρυφτεί αυτό που μια ολόκληρη πόλη γνωρίζει; Οτι, δηλαδή, υπήρχε μια τουλάχισρτον ομάδα ανηλίκων που ενοχλούσε παιδιά στο σχολείο; Θαυμάστε τις ανακοινώσεις για το σχολείο του Αλεξ Μεσχισβίλι, όπως αποτυπώνονται στο in.gr. Δεν φταίει το μέσον. Αυτοί οι αδιάντροποι που του έστειλαν τις ανακοινώσεις φταίνε. Κι εμείς μαζί, που δεν κάνουμε τίποτα ώστε να τους φέρουμε προ των ευθυνών τους. Το κράτος. Τα κόμματα. Οι πολίτες. Ας θαυμάσουν όλοι οι ακροδεξιοί φωστήρες της Βόρειας Ελλάδας τους καρπούς των κόπων τους. Οι ακροδεξιοί όποιων κομμάτων. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα (επί λέξει):


«Καμία καταγγελία αξιόλογης παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών δεν είχε γίνει κατά το φετινό σχολικό έτος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, όπου ήταν μαθητής ο 11χρονος Αλεξ Μεσχισβίλι, διαβεβαιώνει με σχετική ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου Μάκης Δημητράκης και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Όπως διευκρινίζεται, 'η μόνη φορά που έγινε επίσημα αναφορά από τους γονείς του Αλεξ για ενόχλησή του από συμμαθητή στο χώρο του σχολείου ήταν κατά την άνοιξη του 2005'.

'Το γεγονός δεν είχε σχέση με κανένα από τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση εξαφάνισης παιδιά του σχολείου. Ο μαθητής που ενόχλησε οδηγήθηκε στο διευθυντή, του έγινε επίπληξη και νουθεσία και το θέμα έληξε αφού δεν υπήρξε καμία συνέχεια' σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Δημητράκης και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Αλεξ Μεσχισβίλι και δηλώνουν συντετριμμένοι για το γεγονός ότι στην εξαφάνιση εμπλέκονται παιδιά του σχολείου αν και, όπως επισημαίνουν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις ανακριτικές αρχές.

'Αυτό που έχει συμβεί στην πόλη μας θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη πόλη. Η σχολική όμως κοινότητα δεν είναι σε θέση μόνη της να αντιμετωπίσει όλα τα ψυχοκοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα των μαθητών αλλά απαιτείται συλλογική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων' καταλήγει η ανακοίνωση.»



Είναι παιδαγωγοί, άνθρωποι του σχολείου, γονείς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή της τοπικής κοινωνίας. Και δεν τους νοιάζει να μη ξαναγίνει ό,τι έγινε στη Βέροια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη κακοχαρακτηριστούν. Να μη τους πούνε ότι είχαν προβλήματα. Οτι έκαναν κάποιο λάθος- αν και έκαναν πάρα πολλά. Γνωρίζουν πως η συγκάλυψη είναι μια από τις αιτίες που τρέφονται τέτοια φαινόμενα. Αλλά δεν τους νοιάζει. Το παν είναι να μη χαλάσει κανείς την απ' έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα εικόνα που έχουν χτίσει. Να μη τους πει κάποιος ρατσιστές, κακούς δασκάλους, κακούς γονείς. Οι θεσμοί αυτής της πόλης (και, μην έχετε καμία αμφιβολία) της Ελλάδας ολόκληρης, νοσούν. Κι εμείς, ούτε καν ασπιρίνες χορηγούμε. Μονάχα βάφουμε τα νύχια των ασθενών, τους βάζουμε κραγιόν, σκιές και μάσκαρα, να γυαλίζουν.


myspace graphics

myspace graphics