Advocatus Diaboli

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2006

Οι ιστορίες του διαβολοδικηγόρου (7)

ο κ. Τ. είναι από τη Θεσσαλονίκη. Οταν γίνονταν οι συζητήσεις περί Μακεδονίας (Σκοπίων δηλαδή) και μάθαμε ότι ανάμεσα στα όσα είναι έτοιμη να αποδεχτεί η Ελλάδα ήταν να μη χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία τον ρώτησα:
-Και τώρα, πού θα λέτε ότι είναι η πατρίδα σας;
«Νοτίως της Μακεδονίας» μου αποκρίθηκε.

6 Comments:

  • Ο Ελληνικός μεγαλοϊδεατισμός δεν μπορούσε να καταλάβει ότι η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει εκτός της Ελλαδας περιοχές στα Σκόπια και την Βουλγαρία.
    Άσε που το κράτος αυτό από την εποχή της Γιουγκοσλαβίας επί Τίτο ονομαζόταν Μακεδονία.
    Ξεσπάθωσε δυστυχώς το παπαδαριό τότε και με το ανόητο σύνθημα -Η Μακεδονία είναι Ελληνική -δεν αφησε να ονομαστει Σλαβομακεδονία,η Βόρειος Μακεδονία,η Νέα Μακεδονία με αποτέλεσμα να ονομάζεται πλέον σκέτη Μακεδονία παγκοσμίως!

    By Blogger αθεόφοβος, at 3:12 μ.μ.  

  • Εχεις απόλυτο δίκιο. Ομως, και από την άλλη πλευρά η προπαγάνδα πάει σύννεφο. θυμάμαι προ εικοσαετίας (περίπου) όταν ήμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Οχρίδα, προσπαθούσαν από τις εφημερίδες των Σκοπίων να μας πάρουν συνεντεύξεις δήθεν για ένα πορτραίτο μας. Κάθε συνέντευξη, σε κάθε έντυπο, είχε την ερώτηση: διαπιστώνετε ομοιότητες ανάμεσα στην πατρίδα σας και στη Μακεδονία μας; Οταν τους απαντούσαμε διπλωματικά, («πώς είναι δυνατόν να συγκριθούν δύο χώρες με διαφορετικό τύπο ανάπτυξης;») η συνέντευξη πάραυτα σταματούσε. Προφανώς αν απαντούσαμε το ποθητό για εκείνους «ναι», θα έμπαινε μετά θέμα Μακεδονίας, μίας, ενιαίας κ.λπ.

    By Blogger advocatus diaboli, at 3:54 μ.μ.  

  • Να σημειώσω την απάντηση... ίσως μου χρειαστεί στο μέλλον!

    By Blogger homelessMontresor, at 6:23 μ.μ.  

  • μ αρεσουν οι ιστορίες σου με λιγα λογια λενε πολλα

    By Blogger Χαρυβδιςς, at 3:30 μ.μ.  

  • Χάρυβδιςς, θα γράψουμε όλοι μαζί ιστορίες επιτέλους;

    By Blogger advocatus diaboli, at 6:30 μ.μ.  

  • Ασχετο: γιατί με το beta βγαίνουν κινέζικα τα ονόματα όσων τα γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες; Τι πρέπει να κάνω γιατρέ μου;

    By Blogger advocatus diaboli, at 6:49 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics