Advocatus Diaboli

Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2006

Αφιερωμένο εξαιρετικά

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το «δημοκρατικό» (και επιμένω στα εισαγωγικά) δικαίωμα των παιδεραστών να έχουν ελεύθερη πολιτική φωνή, αντιγράφω το άρθρο του «Εθνους» με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε ο ΟΗΕ για την κακοποίηση των ανηλίκων. Θα επιμείνω στη θέση μου ότι παιδεραστία και παιδοφιλία σημαίνει κακοποίηση, σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική και όχι κάτι ρομαντικό όπως στη Λολίτα του Ναμπόκοφ. Οι ρομαντισμοί είναι για τα μυθιστορήματα και οι αλήθειες για τη ζωή.
Βεβαίως, η έρευνα δεν μιλά μόνο για τους παιδόφιλους, αλλά εκείνοι που κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά, ανήκουν ΟΛΟΙ σε αυτή την κατηγορία. Τα στοιχεία είναι, πιστεύω, ανατριχιαστικά και μιλούν για 150 εκατομμύρια κορίτσια που πέφτουν κάθε χρόνο θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Μιλούν επίσης, για 79 εκατομμύρια αγόρια (κάτι που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο των «Νέων») Ιδού το άρθρο της Ερης Πανσέληνα:

«Aνησυχητικά στοιχεία αποκάλυψε η νέα έρευνα-σοκ του OHE για την κακοποίηση ανηλίκων. H σωματική, σεξουαλική και ψυχολογική βία που ασκείται σε 220 εκατομμύρια παιδιά στο σπίτι και στο σχολείο αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχοσύνθεσή τους, προκαλεί στρες και οδηγεί τα παιδιά σε καταθλιπτικές τάσεις και κατάχρηση ουσιών. H νομιμοποίηση και η απόκρυψη της βίας είναι δύο εγκληματικές ενέργειες που αυξάνουν την επικινδυνότητα του φαινομένου.
H έκθεση του καθηγητή Πάολο Σέρτζιο Πινέιρο βασίστηκε σε τετραετή έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του OHE Kόφι Aνάν και με τη στενή συνεργασία 135 κυβερνήσεων σε ολόκληρη την υφήλιο. Tο θέμα της βίας σε ανηλίκους παραπέμπει συχνά σε μεμονωμένες ομάδες και ίσως σε τριτοκοσμικές χώρες, όμως τα συγκλονιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η βία είναι πανταχού παρούσα, πλήττει κάθε χώρα, κοινωνία και κοινωνική ομάδα. H έρευνα καλύπτει όλο το φάσμα της βίας, από πορνεία μέχρι τραμπουκισμούς στα σχολεία και όλες τις σφαίρες της παιδικής ζωής, στο σπίτι, στο σχολείο και στα ιδρύματα.
Eκατόν πενήντα εκατομμύρια κορίτσια πέφτουν κάθε χρόνο θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ τα αγόρια ηλικίας 15-17 ετών αποτελούν τα πιθανότερα θύματα δολοφονίας.
Tο μεγαλύτερο εμπόδιο στην καταπολέμηση της παιδικής βίας είναι η απόκρυψη των εγκληματικών πράξεων. Aν και το 80-93% των παιδιών στον κόσμο υποφέρουν από σωματική κακομεταχείριση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, το κοινωνικό στίγμα και η έλλειψη επαρκούς νομικής προστασίας τα αποτρέπουν από το να μιλήσουν ανοιχτά.»

11 Comments:

  • Τα στοιχεία είναι συνταρακτικά. Αλλά κανείς από αυτούς που θα έπρεπε δεν συνταράσσεται..

    Χαίρομαι που θίγεις το θέμα, ειδικά σήμερα που όλοι ασχολούνται με τα των δημοτικών. Το ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών είναι για μένα μακράν το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττεται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Το γεγονός ότι η παιδοφιλία -όπως και το trafficking και τα ναρκωτικά- είναι πλέον και επίσημα μέρος του οικονομικού συστήματος με κάνει να είμαι απαισιόδοξη για το μέλλον.

    Είναι άραγε λύση η αυστηρότερη (αυστηρότατη αν γίνεται) τιμωρία των παιδόφιλων; Διερωτώμαι.

    By Blogger Ιφιμέδεια, at 1:05 μ.μ.  

  • Αν και οι εικονες ισοδυναμουν με χιλιαδες λεξεις...δυστυχως οταν βγαινουν προς τα εξω υπαρχει ομαδικη αντιδραση...

    By Blogger ΠΡΕΖΑ TV, at 2:53 μ.μ.  

  • Η κοινωνία μας έχει γίνει πιο ανοιχτόμυαλη και ελαστική. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα πάντα καλό. Αυτό συμβαίνει και με την παιδοφιλία. Παρόλο που αποτελεί για μένα ένα από τα χειρότερα εγκλήματα, το γεγονός οτι το έχουμε "συνηθίσει" και το βλέπουμε/ ακούμε καθημερινά μας κάνει να παραμένουμε αδρανής!

    By Blogger homelessMontresor, at 3:38 μ.μ.  

  • Τα νούμερα είναι ασύλληπτα. Είναι αδιανόητο - αλλά πολύ πραγματικό - ότι η βία εγγράφεται καθημερινά στα κύτταρα τόσων πολλών παιδιών.

    By Blogger Serenity, at 4:32 μ.μ.  

  • Το κείμενο είναι γραμμένο σε εξαιρετική κινεζική διάλεκτο και δυστυχώς δεν διαβάζεται όπως τα σχόλια.

    By Blogger αθεόφοβος, at 12:33 μ.μ.  

  • Πες τα, δικηγόρε, γιατί εν ονόματι της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης πάνε να νομομοποιήσουν εγκλήματα ειδεχθή για άλλη μια φορά...

    Βολκώφ

    By Blogger Θεοδόσης Βολκώφ, at 1:20 μ.μ.  

  • Επιτέλους Ελληνικά!
    Διάβασα ότι στα αεροπλάνα για χώρες σεξουαλικού τουρισμού θα παίζουν σποτάκια γνωστοποιώντας στους παιδεραστές οτι κινδυνεύουν να πιαστούν όσοι πηγαίνουν με παιδιά.

    By Blogger αθεόφοβος, at 1:33 π.μ.  

  • Σε ευρωπαικό επίπεδο υπάρχουν αντιδράσεις και ήδη μαζεύονται υπογραφές.
    Στο www.hamogelo.gr μαζεύουν υπογραφές διαμαρτυρίας

    By Blogger kerasia, at 1:33 μ.μ.  

  • Στην Αμερική όταν κάποιος καταδικαστεί για παιδεραστία είναι υποχρεωμένος να βάζει ταμπέλα έξω από το σπίτι του για ένα χρονικό διάστημα που να αναφέρει την καταδίκη του ! Δεν είμαι υπέρ κανενός είδους διαπόμπευσης αλλά για το συγκεκριμένο είμαι.. Ταμπέλα με νέον πρέπει να τους βάζουμε και μπλουζάκι που να γράφει φτύστε ελεύθερα

    By Blogger AnEmOdArMeNi, at 2:14 μ.μ.  

  • Είμαι από την Κυριακή εκτός δικτύου λόγω του ότι... τα κάψαμε τα κυκλώματα. Σας απαντώ από ένα Internet cafe και σας ευχαριστώ όλους. Δυστυχώς, ο χώρος και ο χρόνος δεν επιτρέπουν απάντηση στις πολύ σημαντικές παρατηρήσεις σας. Θα επανέλθω, ελπίζω, από αύριο.

    By Blogger advocatus diaboli, at 3:11 μ.μ.  

  • Είναι ένα γεγονός η παιδεραστία και νομίζω καμία τιμωρία δεν πρόκειται να το μειωσει. Πρέπει να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος για να αντιμετωπιστεί.
    Οπως και να έχει, από την άλλη, όσοι θέλουμε να λέμε ότι προασπίζόμαστε στην ελευθερία δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετη με το δικαίωμα του να έχουν κόμμα οι παιδεραστές.
    Η πραγματική ελευθερία είναι αυτή που φτάνει μέχρι του σημείου που δεν ενοχλεί την ελευθερία του άλλου.

    By Blogger Debby, at 3:35 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics