Advocatus Diaboli

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2006

Ο πιο αδύναμος κρίκος

Δεν είμαι εισαγγελέας και δεν θέλω να γίνω. Δεν ήμουν ούτε αυτόπτης μάρτυρας. Επομένως δεν ξέρω τι έγινε στο σχολείο της Χαλκίδας και αν η 16χρονη που καταγγέλλει ότι τη βίασαν τέσσερις συμμαθητές της στις τουαλέτες εν ώρα καταλήψεων λέει αλήθεια ή όχι.
Ως γυναίκα οργίζομαι όταν τέτοιες ειδήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας χωρίς να αντιμετωπίζονται με την λεπτότητα που τους πρέπει. Ακόμη και αν δεν είναι έτσι, υπάρχουν πέντε μικρά παιδιά, πέντε ανήλικα, για τα οποία οι προβολείς των καναλιών και τα άτσαλα, βρώμικα χέρια των τηλεαστέρων μόνο κακό κάνουν. Ομως για να κρατήσεις τα κανάλια μακριά πρέπει να έχεις κι εσύ ένα επίπεδο, μια κοινωνική επιφάνεια, μια ισχύ. Ή , έστω, να μην είσαι απελπισμένος.
Ερχομαι, όμως, στο προκείμενο. «Το έκαναν», λέει η οικογένεια του κοριτσιού, «δεν το έκαναν» λένε οι οικογένειες των αγοριών. Τι έκαναν και τι όχι θα το βρει το δικαστήριο (ήδη, πάντως, με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα τα αγόρια αφέθηκαν μεν ελεύθερα, με περιοριστικούς όρους όμως). Αν το έκαναν, είναι τρομερό γιατί κατέστρεψαν μια ψυχή, την ψυχή του κοριτσιού, για πάντα. Αν δεν το έκαναν, είναι φοβερό γιατί οι άδικες κατηγορίες θα τους βαραίνουν μια ζωή, ακόμη και αν αθωωθούν.
Η οικογένεια του κοριτσιού, όμως, οικογένεια μεταναστών από τη Βουλγαρία, δέχεται ήδη απειλές από τη μικρή κοινωνία της Αμαρύνθου, στην οποία κατοικεί. Της υποδεικνύουν να μετακομίσει, να εξαφανιστεί, να αλλάξει τόπο. Και η αστυνομία (οι Φύλακες της Πόλης κατά Βύρωνα Πολύδωρα) λέει ότι δεν μπορεί να την προστατεύσει, σαν να μην ήταν αυτή, ακριβώς, η δουλειά της να προστατεύει την ασφάλεια των κατοίκων της χώρας από απειλές και αυτοδικίες.
Εδώ, λοιπόν, οργίζεται και εξεγείρεται ο Συνήγορος του Διαβόλου: αν αποδειχτεί ότι οι τέσσερις το έκαναν, ή έστω ένας από αυτούς, κανείς δεν θα ζητήσει από τις οικογένειές τους (οικογένειες Ελλήνων υποθέτω) να εγκαταλείψουν το χωριό. Χωρίς να έχει αποδειχτεί ότι η μικρή δεν λέει την αλήθεια, οι Ελληναράδες ζητούν από την οικογένειά της να φύγει. Διότι, οι καταγγέλλοντες είναι αλλοδαποί και μετανάστες. Ο πιο αδύναμος κρίκος στην ευαισθησία μας.

17 Comments:

  • Πάντα έτσι είναι Δικηγόρε του διαβόλου. Στον πιο αδύναμο κρίκο δειχνεις την ανθρωπιά σου το ίδιο όπως και την απανθρωπιά σου και τα φασιστικά σου. Στο τέλος της ημέρας, στη γυναίκα σου ξεσπάς και αυτή με τη σειρά της στα παιδιά. Και είναι γωστό, ότο όποιος στέκεται προσοχή στους "ανώτερους" βαράει κλωτσιές στους "κατώτερους"
    Είμαστε μια κοινωνία για κλάματα

    By Blogger ange-ta, at 1:32 μ.μ.  

  • επίκαιρο για μένα. αν καταγγέλων "διώχθηκα" και ο καταγγελόμενος προστατεύθηκε παντιοτρόπως. Σημεία των καιρών. Μην καταγγέλεις για να έχεις την ησυχία "τους".

    By Blogger 114ΛΕΞΕΙΣ, at 1:59 μ.μ.  

  • Έτσι είναι. Ο στρεβλός νόμος του Ελλαδιστάν.
    Η αυτοδικία θα γίνει κάποτε μονόδρομος άραγε;

    By Blogger Ιφιμέδεια, at 3:58 μ.μ.  

  • Ήρθαμε να σας πούμε μια καλημέρα κυρία συνήγορε και μας εξοργίσατε. Θέλουμε να βάλουμε από μια βόμβα στα κανάλια, να κάψουμε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας και να αναρτήσουμε τεράστια πανώ σε κάθε γωνιά της χώρας: "Φτου! να χαθείτε ανθρωπάκια συμπολίτες μας!"



    Αλλά μόλις εκτονώσουμε τον θυμό μας, μετά ντρεπόμαστε, πόσο πολύ ντρεπόμαστε για τη χώρα μας!


    Υ.Γ. Αυτό πρόγραμμα που κάθε φορά που μπαίνω στις σελίδες σου μου "κατεβάζει" υποχρεωτικά ένα τραγούδι (που δεν μπορώ να ακούσω γιατί είναι σε μορφή που δεν παίζει το mac μου, κάνει δύσκολες τις επισκέψεις μου εδω... :)))

    By Blogger Nyktipolos, at 4:02 μ.μ.  

  • "Δεν είμασταν" ρατσιστές μέχρι που ήρθαν στην Ελλάδα μετανάστες.
    Πολύ δύσκολο η θεωρία να γίνει πράξη. Ειδικά δε όταν η Παιδεία είναι ανύπαρκτη. Αλλά ξέχασα' την Παιδεία τού ελληνικού λαού έχουν αναλάβει η τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι της (οι 8 στους 10, γιά να προλάβω τυχόν θιγόμενους αυτού τού χώρου).
    Αγαπητή advocatus, το θέμα που θίγεις δεν υφίσταται καν, στο μυαλό αυτών των ανθρώπων. ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι νούμερα της AGB. ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
    Έχω ακούσει πολύ γνωστό δημοσιογράφο, καλοκαίρι, άρα "νεκρή" περίοδος, να λέει: γαμώτο, δεν πέφτει και κανένα αεροπλάνο !!!

    By Anonymous Ανώνυμος, at 4:52 μ.μ.  

  • Αστα να πάνε ...

    By Blogger ellinida, at 5:34 μ.μ.  

  • δΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΕΚΕΊ ΤΟ μόνο που βλέπουμε είναι τα υπόγεια ρεύματα αυτοπροστασίας των τοπικών κοινωνιών...Τα κανάλια και οι παντώς είδους ειδικοί γιατί ρίχνουν λάδι στη φωτιά? Ο βιασμός πουλάει οκ αλλά ήμαρτον μέχρις εδώ... Δεν ξέρω ας ξεκινήσουμε να κλείνουμε εμείς πρώτοι τους δέκτες των τηλεοράσεων...

    By Blogger Χαρυβδιςς, at 7:21 μ.μ.  

  • Εξω είναι καλύτερα άραγε, Ange-ta;
    Padrazo, την ησυχία «τους» ακριβώς.
    Ιφιμέδεια, ελπίζω πως όχι.
    Νυκτίπολε, ελπίζω ότι σου έλυσα το πρόβλημα με τη μουσική, βγάζοντάς την εντελώς. Μαζί σου για τη «βόμβα» στα κανάλια. Τι θα έλεγες αν μια μέρα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και να τους βομβαρδίσουμε με μέιλ και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας; Το αυτό και για σένα Χάρυβδις. Χαιρετισμούς.
    Κώστα,ναι, δυστυχώς. Ισχύει το αίμα, σπέρμα, στέμμα. Αυτά θεωρούν ότι πουλάνε.
    Ελληνίδα, δεν θέλω ΑΥΤΟΙ να είναι Ελληνες.

    By Blogger advocatus diaboli, at 9:40 μ.μ.  

  • Το τραγικό σε αυτή την ιστορία, όποιος και να λέει την αλήθεια, είναι η διάχυτη χυδαιότητα σε τρυφερές ηλικίες αντανάκλαση της αγωγής τους από αντίστοιχους γονείς.

    By Blogger αθεόφοβος, at 1:33 π.μ.  

  • Μήπως τελικά δεν έχουμε καμία σχέση με αυτούς που λέμε ότι καταγόμαστε ? Μήπως η κοινωνία μας εμφανίζει έντονα σημάδια σήψης ?

    By Blogger AnEmOdArMeNi, at 10:22 π.μ.  

  • Ούτως ή άλλως πάντως εκείνη είναι σίγουρο ότι πρέπει να φύγει. Δυστυχώς δεν μπορεί να ζήσει πια εκεί. Η ντροπή στενεύει τον τόπο.

    By Blogger kerasia, at 10:40 π.μ.  

  • Διάβαζα σήμερα στο «Βήμα» τις καταθέσεις των ανηλίκων- που να μη τις διάβαζα. Το κοριτσάκι φαίνεται πως ήταν ερωτευμένο με ένα από τα αγόρια, το οποίο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Ακόμα και αυτό το τόσο τρυφερό νεανικό συναίσθημα, το βρώμισαν. Χάρη στην εμπιστοσύνη που του έδειξε λόγω της αθώας, όπως η ίδια λέει, αγάπης, φαίνεται πως έγιναν όλα. Και οι γονείς δεν ανησυχούν. Σα δε ντρεπόμαστε, λέω εγώ.

    By Blogger advocatus diaboli, at 11:16 π.μ.  

  • Την άποψη μου την έχω ξαναπεί. Εξω είναι όλα πιο γυαλιστερά. Η ζωή είναι πιο εύκολη. Αλλα στο βάθος η αδιαφορία και απανθρωπιά βασιλεύουν. Οχι όμως τόσο χονδροειδώς, όσο σε μας.

    By Blogger ange-ta, at 12:32 μ.μ.  

  • ο βιασμος ειναι βιασμος σε ολο το μηκος και το πλατος της ΓΗΣ Δεν εχει να κανει με την ΕΛΛΑΔΑ η(οπως λεει καποιος/οια υποτιμιτικα Ελλαδισταν )
    ==
    Σε ολη την Φαλοκρατικη κοινωνια η βιασθεισα διαπομπευεται τόσο κατα την καταγγελία της πράξης όσο και τα την ακροματικη διαδικασια αν το θεμα φθασει εκει (τα ηθελε /το προκαλεσε και λοιπα)
    ==
    Σαφως και συμφωνω με την κριτικη για τα αδηφαγα καναλια τα οποια ΒΙΑΖΟΥΝ δυο φορες την προσωπικοτητα του θυματος ΑΛΛΑ και τα δικαιωματα του θυτη- κατηγορούμενου ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ειναι και ανηλικα παιδια
    ===
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
    =====
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ειναι η κυβερνητικη προπαγανδα των εμμισθων και αμισθων ΔημοσιογραφΙΣΚΩΝ (ΚΟΥΙΚ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΥΤΙΑΣ - ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ κλπ) να συνδεσουν ΕΥΘΕΩΣ το γεγονος με την καταληψη του σχολείου ΚΑΙ φυσικα η αδιαφορία ολων για την νσυνδεση αυτή λες και η βαρβαροτητα του ανδρικου σωβιννισμου εκδηλώθηκε λόγω της καταληψης .
    ( Προσπαθουν να μας πουν οτι ο βιασμος συνδεετε με μια εκτακτη κατασταση οπως ειναι μια καταληψη και δεν ειναι φαινομενο της καθημερινοτητας μια Εξουσιαστικης και Φαλοκρατικής κοινωνια)
    ===
    ανεξαρτητα του αν συμφωνει κανεις η διαφωνει με την καταληψη το γεγονος της πολιτικης εκμεταλευσης του θεματος απο το συνολο σχεδον του μεσων ενημερωσης , ειναι ενας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ και θα πρεπει να προβληματιστουμε και για την βιασμενη πληροφορηση μας .
    ====

    By Blogger dimitris, at 1:40 μ.μ.  

  • Εχεις απόλυτο δίκιο Δημήτρη. Ο βιασμός, που δεν έχει καμμία σχέση με την σεξουαλική όρεξη, είναι η πιο σκληρή επίδειξη της Δύναμης. Και η γυναίκα, ο πιο αδύναμος κρίκος είναι πάντα το θύμα. Αν είναι δε και μετανάστρια, τόσο το χειρότερο γι αυτήν. Η ιστορία αυτή θα μπορούσε να είναι αμερικάνικη, γαλλική, αγγλική, γερμανική και ότι θέλεις. Ελληνικό στην υπόθεση είναι ο τρόπος εμφάνισης στην TV και η σύνδεσή του με τις καταλήψεις. Αν όμως οι καταληψίες θέλουν να επιδείξουν τα ιδανικά της κατάληψης, ας καταγείλουν του βιαστές και αυτές που τραβούσαν βίντεο!!

    By Blogger ange-ta, at 6:49 μ.μ.  

  • Δημήτρη, κι εμένα με ενοχλεί η σύνδεση με τις καταλήψεις.
    Πιο πολύ με ενοχλεί, όμως, που οι γονείς των επτά (τα τέσσερα αγόρια που μετείχαν και τα τρία κορίτσια που παρακολουθούσαν και βιντεοσκοπούσαν)δεν δείχνουν να ανησυχούν στο ελάχιστο γι' αυτό που έκαναν τα παιδιά τους. Επτά παιδιά μέτοχοι ή θεατές σε σεξουαλικό όργιο (ακόμα χειρότερα αν ήταν βιασμός). Τι άλλο θέλουν για να ξυπνήσουν;

    By Blogger advocatus diaboli, at 8:01 μ.μ.  

  • Και θα συμφωνήσω με την ange-ta: για να τα δω και τα παιδάκια της κατάληψης! Θα καταγγείλουν τίποτα ή θα κάθονται στα αυγουλάκια τους;

    By Blogger advocatus diaboli, at 8:03 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics