Advocatus Diaboli

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2006

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Μακάριοι οι κοιμώμενοι! Το λέει το Ευαγγέλιο; Δεν ξέρω. Ξέρω μονάχα ότι όταν κοιμάσαι τέτοιον ύπνο, ύπνο αδίκου, υπάρχει ο κίνδυνος να ξυπνήσεις από μια συμφορά, από μια τραγωδία. Προσωπικά, πάντως, έχω χάσει τον ύπνο μου με όσα αποκαλύπτονται πίσω από την τραγωδία της Αμαρύνθου. Οτι τα παιδιά μας, λέει, τα 15άρικα 16άρικα και πολύ φοβάμαι και 12άρικα μωρά μας, συναγωνίζονται ποιο σχολείο θα τραβήξει το πλέον «προχωρημένο» πορνό βίντεο και θα «σκίσει» τους αντιπάλους. Οπου «πορνό βίντεο» φανταστείτε κάτι που τα παιδιά τραβούν ζωντανά και στο οποίο παίζουν αν όχι τα ίδια, συμμαθητές και συμμαθήτριές τους. Και ακόμη, το υπουργείο, οι γονείς, τα κόμματα, η κοινωνία, ροχαλίζουν! Ροχαλίζουμε!
Αντιγράφω από το σημερινό Εθνος, και από το ρεπορτάζ του Σπύρου Κουντούρη στην Αμάρυνθο:
«Tην άποψη ότι οι μαθητές δεν βίασαν το κορίτσι υποστηρίζει η μητέρα μίας εκ των μαθητριών. H κόρη της ήταν με τις φίλες της την ώρα που μία από αυτές βιντεοσκοπούσε τη σκηνή με την κάμερα του φορητού της τηλεφώνου. "H κοπέλα από τη Bουλγαρία είχε βρεθεί ερωτικά με τον έναν από τους συμμαθητές της", λέει, περιγράφοντας το γεγονός όπως της το είχε εξιστορήσει η κόρη της. "Mόλις τελείωσε", συνέχισε, "ανέβηκε στην αίθουσα που ήταν οι υπόλοιποι συμμαθητές της και τους είπε ότι ήθελε να κάνει στοματικό έρωτα και με τους άλλους τρεις φίλους του. Kατέβηκαν στην αποθήκη και έκανε αυτό που ήθελε και στους άλλους", ισχυρίζεται.
H μητέρα της μαθήτριας λέει ακόμη ότι όλα άλλαξαν από τη στιγμή που η φερόμενη ως βιασθείσα φοβήθηκε μήπως μάθει κάτι η μητέρα της.
"Yπήρχε και η σκηνή στο βίντεο, οπότε δεν μπορούσε να το αρνηθεί. Eτσι άρχισε να λέει ότι βιάστηκε, για να μην έχει πρόβλημα με τη μητέρα της", υποστηρίζει η γυναίκα από την Aμάρυνθο.»
****

Κυρία μου, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Αν η κόρη σας ήταν θεατής στη βιντεοσκόπηση του περιστατικού και εσάς το μόνο που σας νοιάζει είναι να κάνετε τον δικαστή και να βρείτε αν ήταν ή όχι βιασμός, τι να πω; Δεν ανησυχείτε, ως μητέρα, για αυτά που κάνει το παιδί σας; Δεν σας έρχεται τρέλα; Δεν σκεφτήκατε ότι χρειάζεται και τη δική σας αυξημένη γονική μέριμνα και τη μέριμνα ενός ειδικού; Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι οι έφηβοι χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και όρια; Οχι; Μήπως πρέπει να συνέλθετε και να αρχίσετε να τρέχετε τώρα;
Αλλά για ποια όρια μιλάω όταν διάφορα αναιδή παιδάκια, αγοράκια και κοριτσάκια, έλεγαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού με κρυφογελάκια ή και ναζάκια μπροστά στην κάμερα ότι έρχεται λογαριασμός στο κινητό τους και 500 και 800 ευρώ και το μόνο που κάνουν οι γονείς είναι να γκρινιάζουν κανά- δυο μέρες; Οκτακόσια ευρώ λογαριασμό κινητού το ανήλικο και έχει ακόμα κινητό; Μπράβο! Και μη μου πει κανείς ότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό, γιατί θα του πω- δημοκρατικότατα- να πάει να πνιγεί.
Πού είναι τα όρια που εμείς οι μεγάλοι βάλαμε στα παιδιά όταν τα ίδια ανήλικα έλεγαν πως συνήθως τα αγόρια κινηματογραφούν εν αγνοία των κοριτσιών τις περιπτύξεις τους «γιατί είναι κάτι σαν στοίχημα με άλλα αγόρια»; Ποιος γονιός ενδιαφέρθηκε, έστω μετά από αυτές τις καταγγελίες να συζητήσει με τα παιδιά του για όλα αυτά; Και το υπουργείο σκέφεται αν θα βγάλει τα κινητά έξω από το σχολείο; Γιατί; Εχουν κανένα λόγο ύπαρξης μέσα; Στερείται κάποιο στοιχειώδες δικαίωμα των παιδιών αν δεν μπορούν στο μάθημα ή στο διάλειμμα να μιλήσουν στο τηλέφωνο, να στείλουν μήνυμα και να φωτογραφήσουν; Είναι σε σχολείο ή σε κωλοχανείο; Στα ιδιωτικά που αυτό ισχύει έχουν πάθει κάτι οι μαθητές;
«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» πορεύονται, λοιπόν, γονείς, μαθητές, καθηγητές, κυβέρνηση και κόμματα. Σήμερα αποβάλλουν και το θύμα μαζί με τον θύτη, αύριο τι; Δεν ξέρω. Ευτυχώς, λέω, που υπάρχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έκανε την κίνηση ανθρωπιάς να στείλει τον γραμματέα του στο κοριτσάκι και ξελάσπωσε κάπως το πολίτικό μας σύστημα. Και, για πρώτη φορά στη ζωή μου, θα απονείμω εύσημα και στον Αρχιεπίσκοπο, που δήλωσε ότι θέλει να δει την κοπέλα αλλά και τα παιδιά, την πρώτη για συμπαράσταση και τα δεύτερα για να προσπαθήσει να τα κάνει να κατανοήσουν το μέγεθος της πράξης τους. Για τέτοια, Μακαριώτατε, για τα οποία σπάνια αντιδρά, είναι η Εκκλησία και όχι για όλα αυτά που τη δυσφημούν. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι αυτές τις δύσκολες ατραπούς. Πριν είναι πολύ αργά.

Υ.Γ. Και για τα κανάλια, που κάνουν τέρατα και σημεία με αυτό το θέμα, υπάρχει λύση: τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας. Μη τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Προβάλλουν κάποιο θέμα που είναι απαράδεκτο, «σπάμε» το τηλεφωνικό τους κέντρο. Μυαλό δεν θα βάλουν, αλλά ένα «κράτει» θα το κάνουν.

17 Comments:

  • Ειλικρινά δεν την αντέχω αυτή την βρωμιά που ακούω τις τελευταίες μέρες . Ακουσα χθες τον Γιαννόπουλο του Χαμόγελου του παιδιού που έλεγε πως είναι συχνά φαινόμενα και σε μικρότερες κιόλας ηλικίες .
    Θεέ μου , παιδιά μεγαλώνει αυτή η κοινωνία ή τέρατα ;

    By Blogger ellinida, at 3:03 μ.μ.  

  • Αν στελναμε 100 ίδια γράμματα σε κάθε μία από τις οικογένειες, θα είχε κανένα νόημα, ή θα ήτανε χαμένος ο κόπος μας?

    By Blogger ange-ta, at 3:36 μ.μ.  

  • Όλοι πω πω πω και α παπα! κάνουμε, αλλά και κινητά στα παιδιά μας παίρνουμε, απαραιτήτως με κάμερα και βίντεο, και τους λογαριασμούς πληρώνουμε και πάντα δικαιολογούμε τα κακομαθημένα μας...

    Είναι γνωστό σε κάθε γονιό που έχει έφηβο παιδί σε δημόσιο σχολείο ότι 1. το σχολείο είναι κωλοχανείο, 2. ότι οι πίπες και τα πηδήματα στις τουαλέτες είναι καθημερινό φαινόμενο για όσους έχουν συμπληρώσει το 13ο - 14ο έτος της ηλικίας τους και 3ο ότι στο σχολείο που πάνε το μόνο που δεν κάνουν είναι να ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ (ΚΑΙ ΕΝΟΩ ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

    Δυστυχώς συνήγορε ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΛΑΟ...

    By Blogger Nyktipolos, at 4:04 μ.μ.  

  • ..."προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα"

    By Blogger Ο Καλος Λυκος, at 8:56 μ.μ.  

  • Ελληνίδα, δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά.
    Ange-ta νομίζω ότι θα ήταν χαμένος ο κόπος μας. Σαν πολίτες έχουμε αλλού να στείλουμε γράμματα.
    Nyktipole, έχουμε ό,τι μας αξίζει, ναι.
    Καλέ μου λύκε, πέστο, γιατί ξέχασα να ολοκληρώσω τον στίχο, αν και με αυτή τη σκέψη ξεκίνησα το κείμενο. Ευχαριστώ.

    By Blogger advocatus diaboli, at 9:45 μ.μ.  

  • έγραψες αυτά ακριβώς που είχα κι εγώ στο μυαλό μου. είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτό το χάλι. και τι κάνουμε; σε μια βδομάδα θα το'χουμε ξεχασει κι αυτό όπως τόσα και τόσα άλλα και θα'χουμε βυθιστεί και πάλι στην αποχαύνωσή μας. όσο για το ζήτημα της διαμαρτυρίας, μαζί σου. να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αλλά σάμπως ιδρώνει το αυτί τους;

    By Blogger Pastaflora, at 10:25 μ.μ.  

  • Φίλη μου δημοσιογράφος, πριν από λίγο, μου έλεγε ότι της τηλεφώνησε, στο κανάλι που εργάζεται, ένας 16χρονος μαθητής γιά να πουλήσει βιντεάκι ξυλοδαρμού καθηγήτριας από μαθητές, έναντι 1000 ευρώ!!!
    Παλιά λέγαμε: "όλα απ' την ζωή βγαίνουν". Σήμερα πρέπει να λέμε ότι όλα βγαίνουν από την τηλεόραση!
    Όσο γιά τα όρια που θα έπρεπε οι γονείς να βάζουν στα τέκνα τους, τι να πώ; Ποιά όρια; Πιστεύεις ότι οι γονείς τους έχουν; Εξάλλου, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κομπλεξικά (...) παιδιά! Θέλουμε;

    By Anonymous Ανώνυμος, at 2:46 π.μ.  

  • Τρεις παρατηρήσεις.

    Πρώτα πρώτα ο βιασμός δεν έχει καμιά σχέση με την ελευθεριότητα των μαθητών. Ο βιασμός είναι απαράδεκτο συμβάν σε σχέση με την επιλογή των μαθητών να αρεσκονται σε σεξουαλικού περιεχομένου δραστηριοτητες μέσα ή έξω απο τα σχολεία. Δεν έχει σημασία που. Σημασία έχει ότι το κάνουν από μόνοι τους επειδή το γουστάρουν.

    Δεύτερο, κάτι περίεργα συμβαίνουν σχετικά με αυτόν τον βιασμό πάλι... Ολοι έχουν άποψη, βίντεακια που τραβήκτηκαν αλλά σβήστηκαν, ένας γιατρός που γνωματευει και μετά τα γυρνάει, και σιγά σιγά το θύμα μοιάζει να γίνεται θύτης. Λες και ξύπνησε ένα πρωί η κοπέλα και είπε να μπλέξει μερικούς πανελληνίως. Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω γω.

    Και τρίτο, τις κινήσεις του Χριστόδουλου για προσωπική του προβολή ας μην τις θεωρούμε και πράξεις με αποτέλεσμα. Δεν είναι δική του δουλειά αυτή. Ειναι δουλειά της οικογενείας των παιδιών και κανένος ειδικού ψυχολόγου ίσως.

    By Blogger Debby, at 11:31 π.μ.  

  • Να τους βάλεις στη σειρά όλους και να τους αρχίσεις στα χαστούκια και ξανά πάλι πίσω και μετά πάλι μπροστά.
    Θυμάσαι την σκηνή που το κάνει αυτό o Παπαγιανόπουλος ως καθηγητής στα μαλακισμένα κοριτσάκια,στην ταινία «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» ε?

    Δεν ξέρουν που να σταματήσουν γιατί πλάκα, πλάκα ακόμα κι έτσι περνάνε πρότυπα.
    έχουμε πια ξεφύγει. Βέβαια υπάρχει λύση όπου υπάρχει πρόβλημα αλλά πόσους καλούς μαθητές έχουμε να την βρουν και να την εξηγήσουν.

    Είναι λυπηρό ναι σίγουρα αλλά είναι κάτι που η διεργασία του έχει ξεκινήσει από πολύ πίσω
    Από τότε που ο Κωστόπουλος με το ΚΛΙΚ γαλούχησε γενιές. Τότε ήταν που ευνούχισε την αθωότητα και την αξιοπρέπεια μιας γενιάς πολύ έντιμης και αρκετά στερημένης. Και μετά αφήσαν την ιδιωτική τηλεόραση να παράγει σκουπίδια πολυτελείας και μετά αφήσαν και βγήκαν κάτι περιοδικά ciao και traffic
    Και μετά αφήσαν στο έλεος την παιδεία την οικονομία την χώρα γενικά
    και αφού φτάσαμε ως εδώ ελεύθερα, τώρα λέμε τι και πως

    Υπάρχει πρόβλημα ή δουλευόμαστε.

    Εγώ τα περιμένω όλα,και δεν με εκπλήσσει τίποτα πια.

    By Blogger candyblue, at 11:46 π.μ.  

  • Εδώ μέσα διατυπώνονται απόψεις που και σωστές είναι και λύση σε πολλά προβλήματα της κοινωνίας μας θα έδιναν. Το θέμα είναι εκτός από το να ανταλλάσσουμε απόψεις, τι άλλο κάνουμε ? η φωνή μας δυστυχώς δεν ακούγεται. Καταντήσαμε μειοψηφία . Σήψη παντού . Κουράστηκα και αηδίασα παράλληλα.

    By Blogger AnEmOdArMeNi, at 3:45 μ.μ.  

  • Ολα αυτα ειμαστε εμεις κι αυτα ειναι τα παιδια μας κι αυτη ειναι η τηλεοραση που βλεπουμε και βλεπουν
    .Γραμματα και τηλεφωνα διαμαρτυριας στα καναλια δεν ειναι απλως αναποτελεσματικα τους επιβεβαιωνουν θεαματικοτητα....Κλειστε τους δεκτες
    μονο ενα κινημα που λεει ''κλείστε τους δεκτες'' μπορει να τους ενοχλήσει...
    Τα υπολοιπα θεός οιδε...

    By Blogger Χαρυβδιςς, at 11:55 π.μ.  

  • Πολύ σωστά και καλά όσα λέγονται εδώ. Ειδικά θέλω να πω πως προσυπογράψω το σχόλιο της Candyblue. Έθεσε μια ακόμα διάσταση του θέματος πολύ σημαντική, που καταδεικνύει την απίστευτη υποκρισία που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο και όχι μόνο... σε αυτόν τον κόσμο. Εδώ είμαστε. Τόσα χρόνια τώρα πώς μεγαλώνουν τα παιδιά??? Ποια πρότυπα καλλιεργούν εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις???? Κάθε έκφανση της μαζικής κουλτούρας που προωθείται ασύστολα και έχει κυριεύσει την υφήλιο γεμάτη από αυτά τα πράματα δεν είναι???? Σάρκα πουλάνε οι άνθρωποι, σάρκα στα στεγνά κι εμείς με τον ένα ή άλλο τρόπο αγοράζουμε... Όταν λοιπόν ο άνθρωπος έχει καταντήσει ανταλλάξιμο και άρα αναλώσιμο προϊόν, τι περιμένετε??? Τα χειρότερα έρχονται. Μπροστά μας, και δε θέλω να κάνω τιν Ιερεμία, θα συναντήσουμε τραγωδίες που ούτε καν τις φανταζόμαστε. Δικηγόρε μου υπέροχε, αν ο 20ός αιώνας ήταν του κυρίου σου, ο 21ός πρώτος θα είναι τρεις φορές δικός του... Και επειδή δεν μ' αρέσει να δαιμονοποιούμε τα πράγματα, χρειάζεται μια γενική επαναξιολόγηση των αξιών σε αυτήν την εποχή του μηδενισμού για να δούμε το ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε... Ο δυτικός πολιτισμός καλείται να εξετάσει πολύ σοβαρά τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε και άνθισε... Βλέπετε, μας έφαγε ο άκρατος "ορθολογισμός" μας... Ο άνθρωπος ένα εξάρτημα για την παραγωγή κερδών, η αύξηση της παραγωγικότητας κι όλα αυτά με τα οποία ταϊζουν τόσα χρόνια τον κόσμο κι αυτός τα αναμασάει αποβλακωμένος... Θέλει πολύ ψυχή από δώ κι εμπρός. Ψυχή και κότσια.


    Βολκώφ

    By Blogger Θεοδόσης Βολκώφ, at 2:37 μ.μ.  

  • Pastaflora,
    debby,
    candyblue,
    andemodarmeni,
    χάρυβδιςς,
    volkof,
    ο ένας τα λέει καλύτερα από τον άλλον. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση και για το επίπεδο που φέρατε στο ιστολόγιό μου. Συμφωνώ μαζί σας και επαυξάνω.

    By Blogger advocatus diaboli, at 6:34 μ.μ.  

  • deby =>Συμφωνω απολυτα σχεδον μαζι σου
    ===
    θα διαφωνήσω με ολους αυτους που γενικευουν και ριχνουν αναθεμα στην σημερινη νεολαια για να εχουν κατι να πουν (Στην ουσια προσπαθουν να μεταθεσουν την Ατομικη ευθυνη σε Συλλογικη -γνωστη τακτικη φασιζουσων ιδεολογιων)ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΒΡΗΚΑΝ 20.000€ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ειναι και αυτα παιδια μιας νεολαιας και μαλιστα δεν πηγαιναν σε ιδιωτικο σχολειο ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ )(τΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2004 η ελληνικη νεολαια αφιλοκερδως και εθελοντικα συνεβαλε χωρις ΙΧΝΟΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ στην διοργανωση των Ολυμπιακων αγωνων ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ )
    ==
    ΟΠΩΣ θα διαφωνησω και ΜΕ αυτους που προσπαθουν να μας φορτωσουν την ευθυνη τησ Βαρβαροτητας ενος βιασμου
    ΛΑΘΟΣ δεν μοιραζομαι εγω την ευθυνη με τον γονεα θεολογο και τον γονεα αστυνομικο του βιαστη παιδιου .Τα παιδια ηταν συγκεκριμενα ειχαν ονομα και επωνυμο και εχουν συγκεριμενους γονεισ με συγκεκριμενη και ποιΝικα κολασιμη πραξη
    ==ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ
    -
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

    By Blogger dimitris, at 11:06 μ.μ.  

  • dimitris, ναι. Υπάρχει. Ευτυχώς.
    Καλημέρα.

    By Blogger advocatus diaboli, at 11:15 π.μ.  

  • Σχετικά με τις δυο μαθήτριες που βρήκαν και παρέδωσαν τις 20.000 ευρώ φίλε δημήτρη... ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΤΟΥ ΒΛΑΚΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ που μας προτείνεις κι εσύ μαζί με τα κανάλια!.. Να ήξεραν πως ανήκει στον κύριο Κακομοίρογλου και να του τα παρέδιδαν προσωπικώς, ναι, αλλά να τα παραδώσουν στο πιο ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ίδρυμα που υπήρξε ποτέ, μόνο την αφασία της σημερινής νεολαίας μπορεί να υπογραμμίσει σαν γεγονός!

    Σε ό,τι λέει η ντέπυ (και αυτά που αφορούν και το δικό μου σχόλιο), προσυπογράφω

    By Blogger Nyktipolos, at 9:28 π.μ.  

  • NIKTIPOLOS => το μονο που μπορει να σου απαντησει ενας ΒΛΑΚΑΣ που συνεχιζει να έχει ορματα ειναι ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙς ΠΑΙΔΙΑ γιατι ανηκεις σε αυτην ακριβως την Ελλαδα της Αρπαχτης -της Μιζεριας -των Κουμπαρων- των Γονιων που αναπαραγουν την Φαλοκρατικη τους ιδεολογια και κανουν παιδια βιαστες
    ===
    μαλλον ειναι στιγμη να προβληματιστεις για τον ΑΝ ο σκοπος αγιαζει τα μεσα ή τα μεσα προσδιοριζουν το σκοπο (Πιθανον να σου βαζω δυσκολα)
    ===
    Τα καναλια θαψανε την ειδηση για τα χρήματα και σημασια δεν εχει σε ποιον τα παραδώσανε τα παιδια τα χρηματα ΑΛΛΑ οτι δεν καταφυγαν στην ιδιοποιηση αλλοτριας περιουσιας ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ της εποχής του τζογου του Χρηματιστηρίου δεν θεωρησαν το ευκολο κερδος ευκαιρια ζωής . ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ .


    (αν και στην προσπαθεια σου να επιχειρηματολγησεις ΑΛΛΟΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ διοτι τα χρηματα παραδοθηκαν σε μια ταλαιπωρη Υπαλληλο Ταμια η οποια θα αναγκαζοταν να τα πληρωσει απο την τσεπη της )

    By Blogger dimitris, at 11:50 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics