Advocatus Diaboli

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2006

Πού είναι οι μπάτσοι οέο;

Βλέπω ειδήσεις(καλά να πάθω) ΑΛΛΑ, ακούστε με. Μέχρι τώρα έμαθα για μία ληστεία σε σούπερ μάρκετ πριν από λίγο (το μαγαζί γεμάτο κόσμο) για κάτι τύπους που πετάνε πέτρες εναντίον αυτοκινήτων στην Αττική Οδό και ποιος ξέρει τι άλλο θα μάθω ώσπου να τελειώσει το δελτίο.
Συνηθισμένα πράγματα, θα πείτε. Μάλιστα. Και πού είναι οι μπάτσοι οέο; Μήπως πρέπει κάποτε η πολιτική ηγεσία που τους κανακεύει (παπάκια μου, χηνάκια μου, μωρά μου, πραίτορές μου) τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τους καλούν μονάχα όταν δίνουν καλή παράσταση και εμείς οι ίδιοι, μήπως, λέω, πρέπει να ξυπνήσουμε; Η πολιτική ηγεσία για να τους βάλει φρένο, όπως οφείλει, και να τους υπενθυμίσει το πολύ μα πολύ απλό ότι γι' αυτό πληρώνονται, για να προστατεύουν τον κόσμο και να κυνηγούν τους κακοποιούς. Και να λάβει μέτρα για όσους δεν το κάνουν, να ελέγξει τις περιπολίες και τα συστήματα αστυνόμευσης (όχι μεγάλε, άσε κάτω τις κάμερες, παράνομες είναι- αλήθεια, τις έκλεισαν όπως διατάχθηκαν από το δικαστήριο, ή μας δουλεύουν; Τι ρωτάω τώρα κι εγώ...)
Τα μέσα ενημέρωσης για να τους ελέγξουν, όπως θα έπρεπε να έχουν κάνει και τα κόμματα στη Βουλή, αφού αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους. Αλλά πώς να τους ελέγξουν, αφού συνήθως και αυτά τους κανακεύουν και οι αστυνομικοί τους συντάκτες είναι πολύ συχνά άνθρωποι της αστυνομίας; Τρέχα γύρευε...
Εμείς, τέλος, για να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι κακώς μας πουλάν φούμαρα. Δεν τα τρώμε, που λένε....
Και μετά, έμαθα τις δημοτικότητες στο νέο γκάλοπ που θα βγάλει, λέει, αύριο μια εφημερίδα: πρώτη η Ντόρα, δεύτερη η Φώφη, τρίτος ο Ευάγγελος, τέταρτος ο Νικήτας, πέμπτος ο κύριος Τίποτα. Και ξύπνησα!

5 Comments:

  • Mhn anisixeis advocatus, otan ta "organa tis takseos" efkerisun ap' tus ksilodarmous anipopsiaston politon (des ton prosfato ksilodarmo fititi stin thessalonikh), tha asxolithun ke me auta pu aptonte tis apostolhs tus, opos h prostasia ton politon ke alla psila gramata. Einai thema xronou. Ypomonh xreiazete. Ypomonh ki' elpida dioti "den mporei kapote tha sinkatatethei o keros" (Elyths). cheers!

    By Blogger Mh Xeirotera, at 4:06 π.μ.  

  • χοχοχο...

    By Anonymous Ανώνυμος, at 2:18 μ.μ.  

  • Kαλα κανω εγω και βλεπω ΜΟΝΟ Παπακαλιατη:)

    Μακια!!

    By Blogger candy's τετραδιάκι, at 6:16 μ.μ.  

  • και Παραπέντε να βλέπεις Κάντυ!
    Συνήγορε να προσθέσω ότι για την Αττική Οδό υπάρχει ειδικό τμήμα αστυνομίας και ειδική σύμβαση με πρόσθετες αποδοχές αλλά και υποχρεώσεις. Δεν έμαθα καταγγελία της προς το παρόν.

    By Blogger Eleni63, at 10:31 μ.μ.  

  • "γι' αυτό πληρώνονται, για να προστατεύουν τον κόσμο και να κυνηγούν τους κακοποιούς".

    Καλέ τι μας λές!
    Επειδή οι άνθρωποι παίρνουν εκεί ενα μισθουδάκι τους θέλουμε να γίνουν αστυφύλακες-φύλακες;
    Και τις κοιλίτσες τους πως θα τις μεταφέρουν στα τρεχαλιτά και τις καταδιώξεις;

    Ααα, πολλές αμερικάνικες αστυνομικές σειρές βλέπεις Advocatus.
    Οπως είπε και ενας από αυτούς πριν λίγο καιρό σε ανοιχτό παράθυρο της ΤV, τι είναι; δημόσιοι υπάλληλοι είναι.

    By Blogger ralou, at 3:46 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics