Advocatus Diaboli

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2006

Τα ασημικά της Κοκο-οικογένειας

Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει ο Κοκός τα ασημικά της οικογένειας. Ποιος είναι ο Κοκός; Εάν είσαι νέος, πολύ νέος, δικαιούσαι να μην ξέρεις, και θα σου απαντήσω: είναι ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος που εκείνος το θέλει σκέτο, εμείς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ και κατόπιν της επιμονής μας το έκανε κι αυτός Κωνσταντίνος Ντελαγκρέτσια (της Ελλάδος, τρομάρα του).
Ο Κωνσταντίνος είναι αυτός που έριξε τη νόμιμη κυβέρνηση Παπανδρέου το καλοκαίρι του 1965 βγαίνοντας στο κρατικό ραδιόφωνο και λέγοντας ότι αποδέχεται την παραίτηση του Γ.Π. (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ, ΟΜΩΣ. Του είχε πει ότι αν συνεχίσει έτσι ο Κοκός, εκείνος θα το κάνει). Ο άφρων νεανίας είπε λοιπόν ότι αποδέχεται κάτι που δεν είχε λάβει και ξεκίνησε έτσι η αποστασία, γνωστή και ως Ιουλιανά, οπότε και έψαχναν να εξαγοράσουν βουλευτές από την Ενωση Κέντρου ώστε να πάρει στη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης όχι κυβέρνηση της Ενωσης Κέντρου που είχε νικήσει στις εκλογές, αλλά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά από κάναν- δυο που πήγαν άπατοι, να σου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αποστατεί από την ΕΚ, στηρίζει την ΕΡΕ με δεν ξέρω κι εγώ πόσους βουλευτές που έφερε μαζί του και το πρώτο πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας είναι γεγονός.
Ακολουθεί μέγα σχέδιο του Κοκού να κάνει χούντα με τους στρατηγούς, αλλά τον προλαβαίνουν οι συνταγματάρχες και κάνουν το δικό τους πραξικόπημα. Και τελικά ξεκουμπίζεται τον Δεκέμβριο του 68 και παίρνει τα χρυσαφικά της οικογένειας μαζί του. Και σε δεύτερη φάση, το 1991 ο Μητσοτάκουλας τού επιτρέπει να βγάλει από το Τατόι και τα ασημικά, ήτοι δεν ξέρω κι εγώ πόσα κοντέινερ με την- δήθεν- οικοσκευή του.
Σίγουρα εκεί μέσα ήταν και τα τσουκαλάκια της οικογένειας, αλλά ήταν και διάφορα αναμνηστικά που τα είχαν προσφέρει στους προγόνους του διάφοροι. Δεν τα είχαν προσφέρει όμως επειδή ήταν ο Γεώργιος ο Α ή ο Γεώργιος ο Βους προσωπικώς, αλλά επειδή ήταν Μονάρχης, δηλαδή Θεσμός (πώς λέμε σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ετσι και –χιλιάδες χιλιάδων φορές- καλύτερα. Μόνο που όταν έφυγε ο Στεφανόπουλος δεν πήρε μαζί του κανένα από τα δώρα που του είχαν προσφέρει επειδή ήταν πρόεδρος. Ετσι!)
Συνεχίζω: τα ασημικά αυτά, περί των οποίων ακόμα ουδέν γνωρίζει το ελληνικό κράτος επειδή φυγαδεύθηκαν νύκτωρ και χωρίς καμιά επίβλεψη, τα είχε η Κοκο-οικογένεια στο Λονδίνο από τότε. Τώρα, αποφάσισε να τα βγάλει στο σφυρί μέσω του οίκου δημοπρασιών Christie’s διότι μάλλον της τέλειωσαν τα ψιλά. Και μη νομίσετε ότι μιλάμε για μικροthings. Εκτιμάται ότι αυτά τα κολοκυθάκια θα πιάσουν περί τα τρία εκατομμυριάκια ευρώ.
Και τέλος πάντων, να τα πάρει και να μη μας ζαλίζει τον έρωτα. Όμως, για να μη ξεχνάνε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, θα σας πω ότι όπως μου έχουν «καρφώσει» δικαστικοί και αρχαιολόγοι που έκαναν την καταγραφή των όσων είχαν αφήσει πίσω τους οι άνακτες όταν έφυγαν «κρυπτόμενοι από χωρίου εις χωρίον» το ‘68, με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς ότι είχαν αφαιρεθεί τα κοσμήματα από τις θήκες τους (διαδήματα, περιδέραια, βραχιόλια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και τα τοιαύτα) γιατί οι θήκες είχαν μείνει μέσα στα ανοιχτά χρηματοκιβώτια άδειες.
Αφού τα πήραν αυτά, δικαστικοί και αρχαιολόγοι (που ανακατεύτηκαν επειδή υπήρχαν και αρχαία) έκαναν κάποιες καταγραφές. Οι κατάλογοι υπάρχουν, όμως κανείς δεν ξέρει τι πήρε ο Κοκός το 91 και τι άφησε πίσω του. Εν τω μεταξύ, καθώς η ελληνική πολιτεία ήταν ανίκανη να φυλάξει το Τατόι και την λεγόμενη τότε βασιλική περιουσία, άρχισε και το πλιάτσικο. Ετσι, δεν ξέρουμε ποιος πήρε τι- ούτε και θα μάθουμε ποτέ. Ότι πήραν, πάντως, πήραν τα φαντάσματα της Ιστορίας. Και μάλιστα, όπως φαίνεται από την προ-εκτίμηση για τη δημοπρασία, πήραν και πολλά. Και να μη μου πούνε ότι τα ήθελαν για ενθύμια, διότι τι ενθύμια είναι αυτά που τα πουλάς στην πρώτη κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζεις;
Να μη θυμηθώ τώρα και το παραδάκι που εισέπραξαν όταν μας πούλησαν το Τατόι και γίνω έξαλλη, διότι το Τατόι ουδέποτε το είχαν αγοράσει, τους είχε παραχωρηθεί επειδή ήταν μονάρχες. Σε κακή μεριά, βρε!

18 Comments:

  • Απολαυστική!

    Ο λόγος σου εγείρει ποικιλία συναισθημάτων.
    Αλωνίζουν εντός και θυμός και οργή και πίκρα και ως επισφράγισμα; Ένα σαρδόνιο χαμόγελο στο τέλος που δηλώνει κι ευχή:
    Σε κακή μεριά μόνο; Στη χειρότερη!
    Θου Κύριε...

    By Blogger Καπετάνισσα, at 8:00 μ.μ.  

  • Συνήγορε όπως είχα πει μόνο τα δέντρα δεν πήρε από το Τατόι . Σκέψου ότι με το θησαυρό που πήρε τότε , κατάφερε να μη δουλέψει ποτέ στη ζωή του όχι μόνο αυτός αλλά και τα λεβεντόπαιδά του.
    3 εκατομ. Euro??? Καθόλου άσχημα θα έλεγα.

    By Blogger AnEmOdArMeNi, at 8:32 μ.μ.  

  • Αγαπητέ μου διαολοδικηγόρε, ο Μητσοτάκης αποστάτησε από την αρχή και ήταν ο αρχηγός της αποστασίας συμμετείχε δε από την πρώτη κυβέρνηση του έχοντος το παρτσούκλι Γαργάλατα ακαδημαϊκού Αθανασιάδη Νόβα λόγω του ποιητικού του μεγαλουργήματος
    κι'ήταν τα στήθια της
    άσπρα σαν τα γάλατα
    γαργάλατα,γαργάλατα!
    Και μετά το μαυρισμα της, δεν συμμετείχε στη δεύτερη κυβέρνηση των αποστατών με τον 'κατεψυγμένο πρωθυπουργό Τσιριμώκο
    (μόλις μία Κυριακή πρίν είχε πει πριν να αποστατήσει ότι δεν υπάρχουν καταψυγμένοι πρωθυπουργοί!!)
    Και συμμετείχε ξανά στην τρίτη κυβέρνηση που πήρε επιτέλους ψήφο εμπιστοσύνης με τον επωνομαζόμενο Βούδα(από το απλανές βλέμμα του) Στέφανο Στεφανόπουλο αφού οδήγησαν στην Βουλή περιφρουρούμενους τους νέους αποστάτες για να μην τυχόν αλλάξουν γνώμη και λακίσουν.

    By Blogger αθεόφοβος, at 12:34 π.μ.  

  • Καπετάνισσα, ενδομύχως το ίδιο εύχομαι κι εγώ. Να διορθώσω μόνο: ξεκουμπίστηκαν Δεκέμβριο του 67 και όχι του 68.
    Ανεμοδαρμένη σωστή. Μόνο τα δέντρα.
    Αθεόφοβε, με εκπλήσσεις με τις γνώσεις σου για μια ακόμη φορά.

    By Blogger advocatus diaboli, at 11:57 π.μ.  

  • Η συζήτηση γύρω από την έννοια της δημόσιας ιδιοκτησίας δεν υφίσταται σ' αυτή τη χώρα.
    Όταν με το καλό ο Γλυξμπουργκ ξεπουλήσει τα ασημικά του παλατιού και η κυβέρνηση ολοκληρώσει τη διαδικασία εκποίησης των χρυσαφικών του [ημετέρου] μαγαζιού [ό καλείται Ελλάς], τότε -ενδεχομένως- θα έχουμε άπλετο χρόνο για διεξοδική κουβέντα..

    By Blogger suigenerisav, at 12:20 μ.μ.  

  • Ελπίζω- αν και φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα την κάνουμε αυτή τη σοβαρή κουβέντα.

    By Blogger advocatus diaboli, at 12:30 μ.μ.  

  • Ο θεσμός της βασιλείας εκτός από παρασιτικός ήταν, είναι και θα είναι η απωθέωση του κιτς! Η κοκοοικογένεια είναι απλώς συνεπής με αυτήν την παράδοση.
    Αντί να λέμε «γυφτιά» έπρεπε να λέμε «κοκιά» ή κάτι τέτοιο.

    By Blogger kerasia, at 1:53 μ.μ.  

  • Πές ότι θέλεις, αυτοί μπορούν να έχουν 3 εκατομμύρια ευρά και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων.
    Αλλά στα τσακίδια να είναι και ας έχουν και τα ευρά μας. Μακάρι να μπρούσαμε να στείλουμε και άλλους στον αγύριστο και ας τους πληρώναμε!

    By Blogger ange-ta, at 2:10 μ.μ.  

  • Διαβολάκι, εσύ έπρεπε να συγγράψεις τα βιβλία της Ιστορίας στα σχολεία. Τα λες τόσο κατανοητά που όλοι οι μαθητές θα είχαν 20 και θα ήταν το αγαπημένο τους μάθημα.Γράφε όμως εδώ.Μορφώνεις και εξηγείς τόσο καλά!
    Ότι πήρε, πήρε. Μαζί του δεν θα πάρει τίποτα.
    Φιλιά πολλά!

    By Blogger Ελπίδα, at 3:51 μ.μ.  

  • Κοκιά, ε; Τέλειο Κερασιά.
    Αnge-ta θα συμφωνήσω.
    Ελπιδάκι, τίποτα δεν θα πάρει, δίκιο έχεις. Φιλιά.

    By Blogger advocatus diaboli, at 7:08 μ.μ.  

  • δυστύχως, όπως είπε και η ange-ta, εμείς μπορούμε να βρίζουμε όσο θέλουμε...ο κοκός θα πάρει 3 μύρρια και θα ζήσει αυτός καλά και αυτός καλύτερα...εμείς...;

    By Blogger Ο Καλος Λυκος, at 7:03 π.μ.  

  • ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΠΩ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ 3 ΨΩΡΟΜΥΡΙΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ? ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ...

    ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ '91 ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΤΟΙ...

    By Blogger ATHENA, at 3:50 μ.μ.  

  • Ετσι είναι, καλέ λύκε, γι' αυτό και κάνουμε το μόνο που μπορούμε: σχολιάζουμε.
    Αθηνά, λες;

    By Blogger advocatus diaboli, at 3:53 μ.μ.  

  • Nikas tis vasilefsi kata varvaron dorumenos... Mh xeirotera na leme dioti mporei na tu vgalun ke vasilikh syntaksh ke na tu tin stelnun minieos. Mporei na mhn yparxei tetia prothesh epi tu parontos, alla h deksia tu Kyriu exei mia adynamia pros tus monarxes. Pali kolastika... den prokite n' agiaso mes sthn bloggosfera :(

    By Blogger Mh Xeirotera, at 8:38 π.μ.  

  • Ούτε και να κοινωνήσεις πρόκειται, μη χειρότερα!

    By Blogger advocatus diaboli, at 10:07 π.μ.  

  • Θα με συγχωρήσει φυσικά η παρέα, αν πω κι εγώ την πτωχή μου άποψη, κι αν (παρανόμως διότι δεν κατέχω τοιούτο πτυχίο) αυτο-αποκαλεστώ κι εγώ "δικηγόρος του διαβόλου". Λοιπόν παιδιά: Το προσωνύμιο "Κοκός" για μένα δηλώνει κόμπλεξ βαθειάς, (μα πολύ βαθειάς μιλάμε) κατωτερότητας. Κοκός είναι και ο Μητσοτάκης κι ο "αείμνηστος" και κατά μία ένοια "κοκό" ζητούσαν κι άλλοι "σωτήρες", με περιουσίες στις Αμερικές,και ξέκολες βασίλισσες του Απόλυτου Κιτς, "κοκό" ζητούν κι όσοι δεν έχουν περιουσίες στις Αμερικές, αλλά δήθεν κόπτονται για την ευημερία μας. Το θέμα είναι ποιός γλύφει το κοκό, ποιος μένει πεινασμένος και ποιος λυσσάει να το γλυψει και δε τον αφήνουν. Και για να μη με περάσετε για βασιλικό, ένα πράγμα ρωτάω : Αφού τελείωσε αυτό το πράγμα, γιατί μας νοιάζει να τον κοροϊδεύουμε; Κορόϊδεψε κανένας τους κουμουνιστές που φάγανε τα μούτρα τους στη Ρωσσία; Κοροϊδεύουμε τους αμερικάνους που μας πάνε π...-κ... ;
    Μήπως έτσι ξεχνάμε απλά, το μαύρο μας το χάλι και την άμμετρη υποτέλειά μας;
    Ευχαριστώ και συγχωρέστε με αν ταράζω.

    By Anonymous Ανώνυμος, at 12:27 π.μ.  

  • bre den gamieste na aspisete oloi sas. paliokomunia

    doulefte reeeeeeeee gia na exi biles i papariga i sintrofisa
    ainte stin igia tis...

    By Anonymous Ανώνυμος, at 1:51 μ.μ.  

  • Ερωτήσεις που δεν κάνουν στον Τέως οι δημοσιογράφοι
    Δημοσιεύθηκε τις 27 Ιουνίου 2008 στη θεματική κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
    Όλες οι συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου είναι «στημένες».
    Κανένας δημοσιογράφος δεν του κάνει τις εξής ερωτήσεις:
    1. Γιατί συνεχώς λέτε για το πού σπούδασαν τα παιδιά σας και δεν λέτε για το τι σπουδές κάνατε εσείς ο ίδιος, που σας χρυσοπλήρωνε ο ελληνικός λαός;
    2. Γιατί συνεχώς μιλάτε για τη Σχολή Αναβρύτων, λες και είναι κανένα Πανεπιστήμιο τύπου Καίμπριτζ; Γιατί δεν λέτε καθαρά ότι τα Ανάβρυτα που σπουδάσατε ήταν απλά ένα γυμνάσιο, στο οποίο ο καθηγητής δεν θα τολμούσε ποτέ να σας βάλει κακό βαθμό επειδή θα πέρναγε την υπόλοιπη ζωή του στη Μακρόνησο;
    3. Πώς καταφέρατε σε δύο (2) χρόνια και τελειώσατε τρεις (3) στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων); Γιατί δεν τις τελειώνατε σε τρία (3) χρόνια (στην κάθε μία η φοίτηση είναι τετραετής);
    4. Όταν η χούντα σας κατάργησε οριστικά γιατί βιαστήκατε να δηλώσετε ότι θα σπουδάζατε στο Καίμπριτζ; Γιατί είσασταν επί τρία (3) χρόνια υποψήφιος και τελικά δεν καταφέρατε να γίνετε δεκτός; Πως το δικαιολογήσατε μετά; Ότι «δεν είχε το Καίμπριτζ το κατάλληλο κύρος»;
    5. Θυμάστε που όταν είσαστε διάδοχος του Θρόνου στην Αθήνα μια κοπέλα ρωτήθηκε σε ένα λεωφορείο αν της αρέσετε και όταν εκείνη απάντησε «όχι δεν είναι του γούστου μου» συνελήφθη από αστυφύλακα με πολιτικά για περιύβριση αρχής και καταδικάστηκε με την εισήγηση του εισαγγελέα ότι «Σε όλες τις Ελληνίδες αρέσει ο διάδοχος Κωνσταντίνος»;
    6. H γιαγιά μου μου έλεγε παλιά ότι καλά κάνατε και μάθατε καράτε επειδή με τον τρόπο αυτό θα μπορούσατε να αντιμετωπίζατε τους εχθρούς της πατρίδας μας. Στη δίκη της χούντας (1975) αποκαλύφθηκε την πρώτη μέρα του πραξικοπήματος σας επισκέφτηκαν στα ανάκτορά σας στο Τατόι ο Παπαδόπουλος, ο Πατακός και ο Μακαρέζος, και τους δεχτήκατε αόπλους στο γραφείο σας. Εσείς κρατάγατε ένα πιστόλι (τι το κάνατε, καθαρίζατε τα νύχια σας;) και πίσω από τους τρεις πραξικοπηματίες υπήρχαν δύο εμπιστότατοί σας χωροφύλακες που κρατούσαν αυτόματα «Sten». Γιατί δεν τους πυροβολήσατε; Φοβηθήκατε μήπως οι συγγενείς τους σας κάνουν αγωγή κατά του δημοσίου με βάση το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα;
    7. Ποιος ενέργησε σωστά, εσείς ή ο γαμπρός σας ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που αντιμετώπισε με θάρρος την απόπειρα πραξικοπήματος του συνταγματάρχη Τεχέρο Μολίνας (1976) και τον εξανάγκασε να αυτοκτονήσει; Ποιός απολαμβάνει υστεροφημία τώρα; Αυτός η εσείς που βουτήξατε στη θάλασσα για να ρίξετε σαμπάνια σε μια ολυμπιονίκη μας (δεν σας εξήγησαν ο Αρναούτης και ο Χοϊδάς ότι δεν ρίχνουν σαμπάνια σε βρεμένους από τη θάλασσα ολυμπιονίκες, η μήπως εσείς δεν το ξέρατε επειδή δεν είχατε βραχει ως ολυμπιονίκης);
    8. Θυμάμαι ότι όταν ταξίδευα με το πλοίο στην Κρήτη για το δημοψήφισμα του 1974, την ώρα που μιλούσατε στην τηλεόραση ότι «θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας, για να επισκεφτείτε τους τάφους των προγόνων σας» ένας ασεβής Κρητικός πήγε πίσω από την τηλεόραση και κουνούσε τα χέρια του, σαν να ήσαν τα δικά σας χέρια. Έτσι το πλήθος των Κρητικών επιβατών της «Κρητικής Ατμομπλοϊας» δεν έδειξε την αρμόζουσα κατάνυξη. Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, ώστε να επαναληφθεί το δημοψήφισμα;
    9. Όταν έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Βασιλευομένης Δημοκρατίας» στις 2 Οκτωβρίου 1974 στη γωνία Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους στην Αθήνα, γιατί ανεχτήκατε το πλήθος των ασεβών φοιτητών που φώναζε «λέσα για λέσα είσαι πριγκιπέσα, άνοιξε το παράθυρο να μπει γιαούρτι μέσα» και πέταγε αβγά και νεράντζια; Γιατί δεν ζητήσατε να διαλυθεί το πλήθος με τα μηχανοκίνητα του Μπιτούνη με τα δακρυγόνα («τις αύρες» όπως τις αποκαλούσατε τότε); Γιατί τα ανεχτήκατε όλα αυτά; Γιατί ένας άξιος αξιωματικός, ορκισμένος στη χούντα και στο θρόνο, ο Μπόλαρης, έκανε αυτή την ξεφτιλισμένη απόπειρα πραξικοπήματος με τις πιτζάμες;
    10. Δεν ντραπήκατε τους προγόνους σας, τους Αψβούργους, τους Χοετζόλερν, και τόσους άλλους που δόξασαν το στερέωμα της βασιλευόμενης Ευρώπης, τον Μαξιμιλιανό του Μεξικού κλπ; Θα τολμούσαν ποτέ στον Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας να φωνάζουν «έ, έ, έρχεται – έρχεται γιαούρτι!»;
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    Αριθμός σχολίων : 2
    1. Γιατί οι δημοσιογράφοι, στην πλειοψηφία τους, ξέρουν Ιστορία για να του κάνουν τέτοιες ερωτήσεις; Εδώ δεν ξέρουν να μιλήσουν. Αυτή είναι η αιτία, αγαπητέ ανώνυμε, κι όχι πως οι συνεντεύξεις είναι στημένες.
    ΑΡΤΣΗΣ ΜΠΟΥΡΤΖΗΣ | 28 Ιουνίου 2008
    2. Αν και ολίγον υπερβολικός στις απαιτήσεις του ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ, συνολικώς μάλλον δίκιο έχει. Κυρίως διότι σε έναν Ανώτατο Άρχοντα μιά φορά παρουσιάζεται -κι αν παρουσιάζεται- η ευκαιρία να δείξει το ανάστημά του, ως υπέρτατος θεματοφύλακας του Πολιτεύματος. Δυστυχώς για τον τέως, απέτυχε παταγωδώς και επέλεξε ο ίδιος τη μοίρα που του επιφύλαξε η Ιστορία. Μόνο που καμμιά φορά, ως θεσμό και όχι ως πρόσωπο, βεβαίως, τον φέρνουν στις μνήμες οι ασύστολες κουταμάρες των πολιτικών ή τον κάνουν συμπαθή, σ’ όσους δεν έζησαν τα γεγονότα, μικρότητες πολιτικών, λες και αυτοί φοβούνται ακόμη ότι μπορεί να κινδυνεύει το Πολίτευμα από εκείνον. Αν αμφιβάλλουν για τη σταθεροτητα της Δημοκρατίας, που οι ίδιοι υποτίθεται θεμελίωσαν είναι επειδή καμμιά φορά αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται…
    ΤΑΡΖΑΝ | 28 Ιουνίου 2008

    By Anonymous Ανώνυμος, at 9:02 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics