Advocatus Diaboli

Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2007

Νέο έτος στον εισαγγελέα!

Μεγάλο πράγμα το γινάτι. Μέχρι μάτι μπορεί να βγάλει. Φανταστείτε τι άλλο. Μπορεί, λοιπόν, το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως να ολοκληρώνεται σιγά- σιγά, μπορεί να ετοιμαζόμαστε το καλοκαίρι να το εγκαινιάσουμε, αλλά όσοι έβαλαν πλάτη για να γίνει, μέσα από μύριες δυσκολίες, το έργο αυτό, είναι «καταδικασμένοι»να περιφέρονται από εισαγγελικού γραφείου εις εισαγγελικόν γραφείον.
Πρωί- πρωί με τη δροσούλα είχε καλέσει ο ανακριτής τα μέλη του προηγούμενου Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (του 2004) μαζί με τους δύο γενικούς γραμματείς του υπουργείου, την τέως Λίνα Μενδώνη και τον νυν, Χρήστο Ζαχόπουλο, να απολογηθούν επειδή, σύμφωνα με μήνυση περιοίκου, κατέστρεψαν αρχαία. Η Λίνα Μενδώνη δεν ήταν παρούσα κατά τη γνωμοδότηση, αφού είχε γίνει αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.
Η υπόθεση έχει ως εξής: για να γίνει το Νέο Μουσείο επάνω στην ανασκαφή του οικοπέδου Μακρυγιάννη, που έχει έκταση 3.200 τετραγωνικών μέτρων και να την προστατέψει, έπρεπε να ξηλωθούν 5,6 τετραγωνικά, ώστε να πατήσουν τα υποστυλώματα. Σε διαφορετική περίπτωση, η ανασκαφή θα έμενε ξέσκεπη και τα κτίσματα, μια σημαντική φάση της Αθήνας, πλην φτιαγμένη με ευτελή υλικά, θα διαλύονταν σιγά- σιγά σε βάθος χρόνου.
Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, το ΚΑΣ, σαν να μην είχε άλλη σκασίλα, καθότανε και μετρούσε πού είναι σε χειρότερη κατάσταση διατήρησης τα αρχαία, ώστε να διαλυθούν σε εκείνα τα σημεία. Τα βρήκε, γνωμοδότησε υπέρ και οι ενέργειες έγιναν. Τώρα βρισκόμαστε όχι απλώς στα υποστυλώματα, αλλά στο τέλος του μουσείου: έγινε ο σκελετός, τοποθετήθηκαν τα υαλοστάσια, διαμορφώνονται πλέον τα δάπεδα και οι οροφές και σε έξι μήνες τέλος.
Αλλά, όλοι εκείνοι που έχουν βάλει στο μάτι το μουσείο και έχουν κάνει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες μηνύσεις που έχουν όλες (μα όλες) απορριφθεί, αποφάσισαν ότι μιας και δεν μπορούν να το σταματήσουν, ούτε καν να το καθυστερήσουν, ας κάνουν τους επιστήμονες που πήραν τις αποφάσεις να τρέχουν.
Εγινε λοιπόν η μήνυση από περίοικο. Πριν από μερικά χρόνια παρόμοια μήνυση είχε γίνει και από τον βουλευτή Πέτρο Τατούλη, για την οποία ο εισαγγελέας έχει προτείνει απαλλαγή των κατηγορουμένων, όμως ακόμη δεν έχει βγει το βούλευμα. Τύποις, λοιπόν, εξακολουθούν να παραμένουν υπόδικοι. Και έπεται συνέχεια με αυτή τη μήνυση. Μέχρι να τελειώσουν όλα, θα έχουμε εγκαινιάσει το μουσείο, θα έχει οργανωθεί και η έκθεση, και οι πρωτεργάτες θα ζουν σε έναν εφιάλτη. Περαστικά μας…

8 Comments:

  • Καλή Χρονιά εύχομαι:
    με έμπνευση και πολυblogότητα!

    By Blogger proinos, at 9:46 π.μ.  

  • Χρόνια πολλά συνήγορε , καλή χρονιά να έχουμε

    By Blogger AnEmOdArMeNi, at 1:51 μ.μ.  

  • Μπορούμε να μάθουμε αυτούς τους κυρίους (ονόματα δηλαδή) κι εμείς που είμαστε εκτός τού χώρου τού ...πολιτισμού; Μήπως υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε; (αφελές, αλλά λέω ...)

    By Anonymous Ανώνυμος, at 4:39 μ.μ.  

  • Καλή Χρονιά!
    Αγάπη και γαλήνη...

    By Blogger ioeu, at 10:45 μ.μ.  

  • Ένα προαίσθημα μου λέει πως ο εν λόγω περίοικος είναι δικηγόρος... αλλά μπορεί και όχι...

    Καλή χρονιά!

    By Anonymous Ανώνυμος, at 6:39 μ.μ.  

  • δεν κουραζεσαι ποτε....
    την καλησπερα μου

    By Blogger Χαρυβδιςς, at 6:56 μ.μ.  

  • Καλή χρονιά, πρωινέ. Το πολυblogότητα άπαιχτο!
    Επίσης, ανεμοδαρμένη
    Κώστα, δεν λέω το όνομα απλώς για να μην του κάνω διαφήμιση. Ενας κακομοίρης, είναι και μάλιστα ανεπάγγελτος, Πάνο. Δεν είναι δικηγόρος, ούτε καν έχει σπουδές νομικής.
    ioeu και Χάρυβδη, ευχές πολλές.

    By Blogger advocatus diaboli, at 11:22 π.μ.  

  • απίστευτη ιστορία!!!

    By Blogger Eleni63, at 2:31 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics