Advocatus Diaboli

Πέμπτη, Απριλίου 05, 2007

Επιτέλους, μία νίκη

Επρεπε να έχει γίνει πολύ πριν, και ασφαλώς θα απαιτηθούν πολλά χρόνια και πολλή δουλειά μέχρις ο νόμος να εφαρμόζεται στ' αλήθεια, όμως αξίζει να το χαιρετίσουμε!
Η κυβέρνηση της Ερυθραίας θέσπισε ένα νόμο που απαγορεύει την κλειτοριδεκτομή. Η σχετική απαγόρευση ισχύει από το τέλος του προηγούμενου μήνα και εφεξής θα τιμωρούνται όσοι επιχειρήσουν να την πραγματοποιήσουν ή προσπαθήσουν να παρακινήσουν οικογένειες να εφαρμόσουν αυτή τη βίαιη, απαράδεκτη και τρομακτικά επώδυνη επέμβαση στα τρυφερά κορμάκια των κοριτσιών τους.
Η διαδικασία, που είναι τραυματική από όλες τις απόψεις, θέτει σε κίνδυνο την υγεία αλλά και τη ζωή των γυναικών σε κάποιες περιπτώσεις. Σέ κάθε περίπτωση, πάντως, αυτός ο βάναυσος ακρωτηριασμός, αφήνει τη γυναίκα χωρίς καμία αίσθηση ηδονής και με τρομερά προβλήματα σε όλη τη ζωή τους. Πραγματοποιείται με πρωτόγονα μέσα, όπως μαχαίρια, ξυραφάκια, ακόμα και κοφτερές πέτρες, ενώ τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σχεδόν ποτέ δεν αποστειρώνονται και γι' αυτό οι μολύνσεις είναι συχνές.

Το έθιμο της κλειτοριδεκτομής τελείται στην υποσαχάρια Αφρική, την Αίγυπτο και σε άλλα μέρη του αραβικού κόσμου, όπως η Υεμένη και το Ομάν. Είναι τόσο βαθειά ριζωμένο ώστε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να σταματήσει, κάποτε όμως έπρεπε να γίνει η αρχή σε κάποιο κράτος.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 130 εκατ. γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή.

4 Comments:

  • Αυτό πράγματι είναι ένα υπέροχο νέο. Ίσως αποτελέσει και ένα προηγούμενο για άλλες χώρες, αν και δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για το τελευταίο. Πάντως σε κάθε περίπτωση, κατι καλό φαίνεται να έγινε. Να δούμε όμως αν θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα (και στα πιο απόμερα σημεία).

    By Blogger ο δείμος του πολίτη, at 7:48 μ.μ.  

  • ευχαριστο νεο.ωραια.

    By Blogger ONOMATODOSIA, at 8:01 μ.μ.  

  • Με σόκαρες απόψε διαολάκι μου! Μακάρι να γίνει κάτι! Μήπως κάπου μαζεύουν υπογραφές και δεν το ξέρουμε;

    By Blogger Ελπίδα, at 12:53 π.μ.  

  • Μεγάλη Νίκη!!
    Αντε και στις υπόλοιπες χώρες η απαγόρευση αυτής της τρομερής απάνθρωπης, βάρβαρης, ελεεινής πράξης

    By Blogger ange-ta, at 10:22 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics