Advocatus Diaboli

Κυριακή, Αυγούστου 05, 2007

Ο πρωθυπουργός και το Βιβλίο της Ιστορίας

«Τι περιμένουνε στην αγορά συναθροισμένοι;». Οχι, δεν περιμένουν τους Βαρβάρους από το γνωστό ποίημα του Καβάφη. Περιμένουν να εγκρίνει ο Κωστάκης τις διορθώσεις στο βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικού για να το στείλουν ξανά στο τυπογραφείο. Οχι, ο Κωστάκης δεν είναι ιστορικός. Δεν είναι καν εκπαιδευτικός. Ενας απλός πρωθυπουργός είναι. Στην Ελλάδα όμως οι πολιτικοί μπορούν να τα κάνουν όλα. Ακόμα και διορθώσεις σε ένα βιβλίο Ιστορίας. Απλώς, εμείς τώρα το ανακαλύψαμε.
Περμένουν, λοιπόν, τον Κωστάκη να δώσει το πράσινο φως για το «τυπωθήτω» και έχουν σταντ μπάι τυπογραφεία, ατελιέ κ.λπ. συναφή καθότι και διότι το βιβλίο πρέπει να τυπωθεί σε 150.000 αντίτυπα μέχρι τις 25 Αυγούστου. Πολύ φοβάμαι πως η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς αυτό.
Εν τω μεταξύ, ισάριθμα αντίτυπα από το «βιβλίο του δασκάλου» για το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, τυπώθηκαν χωρίς να περιμένει το υπουργείο Παιδείας τις διορθώσεις που έγιναν στο καθαυτό πόνημα και έτσι οδεύουν προς χωματερή μεριά- έστω και προς ανακύκλωση, αν αυτό σας παρηγορεί για τις σπατάλες χαρτιού και χρήμάτων... Σ' αυτή τη χώρα ο προγραμματισμός είναι, τελικά, κάτι το θανατηφόρο.

6 Comments:

  • Μα έχει διδακτορικό σε εκείνη την περίοδο. Αυτό τον κάνει εκτός από πρωθυπουργό και ικανό να κρίνει την παιδαγωγική σκοπιά του βιβλίου, την οποία εντέχνως όλοι οι εθνικο-χριστιανοί αφήνουν εκτός συζήτησης και το ίδιο η Υπουργός. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Υπουργός ενέδωσε (δείχνοντας ότι η κυβέρνηση ξέρει να αφουγκράζεται το λαό) τα ΜΜΕ και τους ακροδεξιούς εθνικιστές και -σε ένα ελάττονος σημασίας ζήτημα, μη πολιτικό ουσιαστικά- και όχι σε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της εκπαίδευσης -που δεχόταν κριτική εξ αριστερών από δασκάλους και φοιτητές.

    By Blogger ο δείμος του πολίτη, at 1:51 μ.μ.  

  • ε, δεν πρωτοτύπησε κι' όλας... εδώ ο Στάλιν διόρθωνε ποιήματα και θεατρικά έργα... υπομονή - μόλις το μάθει ο Κωστάκης, θα αρχίσει να διορθώνει μέχρι και τις συνταγές μαγειρικής...

    By Blogger Ο Καλος Λυκος, at 4:57 μ.μ.  

  • ΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ...
    ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ

    By Blogger ATHENA, at 12:00 μ.μ.  

  • Διαβολάκι μου γλυκό, σίγουρο είναι ότι τα παιδιά δεν θα έχουν έγκαιρα βιβλίο Ιστορίας.Θα έχουν όμως τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ, κι αυτό είναι καλό!
    Την αγάπη μου!

    By Blogger Ελπίδα, at 12:54 π.μ.  

  • Υπάρχει παράδοση στην χώρα.
    ο Παττακός γύρναγε την χώρα με το ελικόπτερο και «έδινε επιτοπίως λύσεις σε διάφορα θέματα» όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής.

    By Blogger αθεόφοβος, at 1:17 π.μ.  

  • Δειμε απο ποτε οποιοs διαφωνη με το βιβλιο ειναι ακροδεξιοσ εθνικιστιs εθνικο-χριστιανοs.Ξερειs πολυ καλα οτι στο βιβλιο αντιδρα η συντριπτικη πλειοψηφια του λαου ανεξαρτητα απο την ιδεολογικη τηs τοποθετηση. Αυτο σιγουρα δεν ειναι τυχαιο και πρεπει να προβληματιση.Eσυ ομωs σαν σωστοs γκαιμπελισκοs ριχνειs λασπη σε οσουs δεν συμφονουν με τιs αποψειs.

    By Anonymous Ανώνυμος, at 10:14 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics