Advocatus Diaboli

Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2007

Λόγια, λόγια, λόγια

Μα επιτέλους ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο όπως είχε ρωτήσει και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής; Οι δύο απογονοί του (ένας από την πλευρά του αδελφού του και άλλος από την πλευρά της αδελφής του) συμφωνούν: Ο Γιώργος Αλογοσκούφης! Αλλιώς, πώς θα ήταν δυνατόν ένας υπουργός που ζητά χρήματα για το υπουργείο του να βάζει μέσον τον πρωθυπουργό για να τα πάρει αλλά να μην είναι βέβαιο αν θα γίνει;
Ο υπουργός δεν είναι άλλος από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη (τον ένα ανιψιό) που συναντήθηκε χθες με τον Κ. Καραμανλή (τον άλλο ανιψιό) και συζήτησε μαζί του τα οικονομικά του υπουργείου Πολιτισμού. Η συζήτηση έγινε «σε καλό κλίμα» (πώς να είναι κακό το κλίμα ανάμεσα σε δύο ξαδέλφια που επιπλέον είναι στην ίδια κυβέρνηση;) αλλά χωρίς νούμερα. Δηλαδή, ο κ. Λιάπης δεν είπε στον κ. Καραμανλή πόσα ακριβώς χρωστάει το υπουργείο Πολιτισμού και πόσα χρειάζεται. Του είπε μονάχα ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Στις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού αναφέρεται το εξής: «Του έθεσα και ένα άλλο μεγάλο θέμα για μας: το θέμα των οικονομικών πόρων. Διότι πολιτισμός χωρίς λεφτά δεν γίνεται. Και ο Πρωθυπουργός, με τη μεγάλη ευαισθησία που έχει για τον πολιτισμό, μου είπε ότι θα είναι πρώτη προτεραιότητα γι΄ αυτόν η ανεύρεση πόρων. Για να ενισχύσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.» Τίποτα το συγκεκριμένο για το πόσα χρειάζονται και πού θα ανευρεθούν.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Λιάπης παραδέχθηκε εμμέσως ότι αν και έχει συναντηθεί επανειλημμένα με τον κ. Αλογοσκούφη, δεν έχει πάρει χρήματα- τουλάχιστον όσα χρήματα χρειάζονται. Αν και, θα πρέπει να σημειωθεί, δεν είναι λίγες οι φορές που το ΥΠΠΟ απευθύνεται στο ΥΠΕΘΟ για να λύσει κάποιο επείγον πρόβλημά του και παίρνει κάποια χρήματα. Σε καμία περίπτωση, όμως, τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για μια σοβαρή πολιτιστική πολιτική.

5 Comments:

  • Πολλές "πρώτες προτεραιότητες" μαζεύτηκαν για τον πρωθυπουργό μας. Που να τις προλάβει όλες;

    By Blogger ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ, at 6:16 μ.μ.  

  • Πολιτιστική πολιτική στην Ελλάδα είναι σχήμα οξύμωρο και μοιάζει μ΄αυτό που προεκλογικά λέγανε " πολιτικος πολιτισμός " και γελούσαμε όλοι !! Ασχετα εάν ο Πρωθυπουργός δήλώνει, οτι η παιδεία και ο πολιτισμός είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της σύγχρονης κοινωνίας, το παπαγάλισε και δεν καταλαβαίνει τι εννοεί .
    Καληνύχτα

    By Blogger Κατερίνα Καρατζά, at 11:38 μ.μ.  

  • Ναι πάντα ως πρώτη προτεραιότητα έχουμε τον πολιτισμό σε αυτή τη χώρα :(( ......

    Είναι αλήθεια λοιπόν οτι ο Λιάπης έχει συγγένεια με τον Καραμανλή??

    By Blogger Roadartist, at 10:25 π.μ.  

  • Αχ, ρε διαολάκι μου, για όλα "οι πόροι" φταίνε!
    Φιλάκια του!

    By Blogger Ελπίδα, at 7:32 μ.μ.  

  • Δυστυχώς, το πρόβλημα με το ΥΠΠΟ, δεν ειναι μόνον χρηματικό. Πριν από αυτό, είναι κυρίως η παμπάλαια τακτική τών πολιτικών να τοποθετούν ακατάλληλους ημετέρους (φίλους, κολητούς, ξαδέλφια ή μπατζανάκηδες) σε λάθος πόστα.
    Στο συγκεκριμένο υπουργείο, το οποίο καμμία κυβέρνηση δεν πήρε στα σοβαρά, ποτέ δεν υπήρξε υπουργός που "καιγόταν" να δημιουργήσει' με εξαίρεση (και πολλές επιφυλάξεις - αντιρρήσεις) την
    Μελίνα Μερκούρη.
    Επομένως, ... ... ...

    Υ.Γ. Και κάτι ολίγον εύθυμο, σχετικά με το προηγούμενο ποστ:

    http://www.iwantoneofthose.com/
    kitsch-daft/big-maoi-tissue-dispenser
    /index.html

    By Anonymous Ανώνυμος, at 6:02 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics