Advocatus Diaboli

Κυριακή, Νοεμβρίου 25, 2007

Αντε και στα δικά μας!



Εν αρχή ην ο Λόγος. Αν δεν υπήρχε, ο Κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός. Με τις απεργίες των σεναριογράφων του Χόλιγουντ μια εκκωφαντική σιωπή απλώνεται επάνω σε κινηματογραφικά στούντιο, τηλεοπτικά πλατώ και χώρους γυρισμάτων. Κάποιος σκέφτηκε να βάλει διάσημους καλλιτέχνες να μιλούν χωρίς να ακούγονται, ή να παραμένουν σιωπηλοί, σε μια καμπάνια υποστήριξης των απεργών.
Η καμπάνια προβάλλεται από προχθές αποκλειστικά στο Διαδίκτυο, από όπου και θα φτάνει στο κοινό και ήδη σημειώνει τεράστια επιτυχία. Μετέχουν σπουδαίοι σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Σον Πεν, η Σούζαν Σάραντον, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Τιμ Ρόμπινς, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Σαρλίζ Θερόν, Ιθαν Χόουκ, Μάθιου Πέρι, η Χόλι Χάντερ και πολλοί άλλοι. Μετέχουν επίσης ολόκληρα καστ κάποιων δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών όπως της σειράς «Αγγλι Μπέτι» (αντίστοιχο του δικού μας «Μαρία η άσχημη»).
Στην σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση το κοινό μπορεί να δει όλη την καμπάνια. Κάθε μέρα θα δίνονται στη δημοσιότητα τρία νέα βίντεο. Σκηνοθέτης είναι ο Τζον Χίκενλουπερ και σεναριογράφος ο Αλαν Σέρεμποφ (ναι, όσο και αν φαίνεται περίεργο, χρειάζεται ένα σενάριο έστω και αν ο θεατής νομίζει ότι βλέπει βωβό κινηματογράφο).

Η ομάδα που κάνει αυτά τα βίντεο έχει συμφωνήσει με τον Γούντι Αλλεν, τη Τζέιν Φόντα, τη Μαρίζα Τομέι και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες να μετάσχουν σε ανάλογα γυρίσματα τις επόμενες μέρες που είναι και καθοριστικές καθώς ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη. Τα βιντεάκια έχουν διάρκεια από 15 δευτερόλεπτα μέχρι τέσσερα λεπτά και είναι ασπρόμαυρα.
Σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για όσους δοκιμάζονται οικονομικά από την απεργία, οι Σεναριογράφοι προτείνουν στους υποστηρικτές τους να αγοράζουν μολύβια και να τα στέλνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα μεγάλα στούντιο, που είναι οι αντίπαλοί τους. Στα στούντιο που υποχρέωσαν τους απεργούς να κατεβάσουν τα δικά τους μολύβια. Εχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένο ξύλο και είναι δυνατή η αποστολή τους μέσω των απεργών. Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί 280.000 μολύβια. Περισσότερες πληροφορίες εδώ όπου υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες.



Η απεργία των σεναριογράφων απειλεί ακόμη και το ντιμπέιτ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου από το CBS (Χίλαρι Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Εντουαρντς). Δεν απειλεί όμως το γκαλά της Λιζ Τέιλορ για τα θύματα του έιτζ, καθώς, όπως ανακοίνωσε η σταρ, έχει υπάρξει συμφωνία να γίνει μια εξαίρεση λόγω του σκοπού.
Η διεύθυνση των σεναριογράφων εδώ

2 Comments:

  • Πολύ ενδιαφέροντα μιας και προέρχονται από τη χώρα των μη διαμαρτυρόμενων γενικώς.
    Βέβαια κάποιοι απο τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν έχουν δώσει δείγματα γραφής (π.χ. Σον Πεν. Σ. Σάραντον, Τ. Ρόμπινς, κ.α)
    :-)

    By Blogger Βάσσια, at 5:58 μ.μ.  

  • Θα επανέλθω διαολάκι μου, άλλη στιγμή για να πάω να δω τα βιντεάκια.
    Φιλάκια του, να είσαι καλά!

    By Blogger Ελπίδα, at 1:33 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics