Advocatus Diaboli

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2007

Ο Ζαχόπουλος φεύγει, ο Παν Παν έρχεται

Οχι, δεν πρόκειται για τον γνωστό Παν Παν, αλλά για τον Παναγιώτη Πανούρη, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης επί Παπαληγούρα. Αυτός θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Τώρα τι έφεση και τι γνώση έχει από αρχαία, θα δείξει. Καθότι, ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού προΐσταται του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σύμφωνα με τον νόμο, και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας γενικότερα.
Ο Χρήστος Ζαχόπουλος έχει υποβάλλει, όπως σας διαβεβαίωνα, κανονικά την παραίτησή του από χθες και φυσικά θα την κάνει δεκτή ο Λιάπης μόλις τελειώσει, προφανώς, η απεργία των δημοσιογράφων!
Ετσι κι αλλιώς, όπως προείπα, μια άλλη θέση, του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικού έργου, του ταμείου δηλαδή όοοοολων των μεγάλων έργων, δόθηκε από τον Μιχάλη Λιάπη στον οικονομολόγο και συγκοινωνιολόγο Νίκο Παπαδόπουλο. Αναμένεται εντός των (άγιων) ημερών να πάρουν πόδι και ο Μιχάλης Σιώψης, κουμπάρος του Βουλγαράκη, από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και ο επίσης άνθρωπος του Βουλγ. Κυριάκος Ρερές από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Αυτές είναι θέσεις που αποφασίζονται από τον υπουργό όπως και οι θέσεις διευθυντών σε καλλιτεχνικούς οργανισμούς, οι οποίοι προς το παρόν μένουν στη θέση τους.
Για να δω λοιπόν τι θα κάνει η «αγαπημένη» διευθύντρια που μέχρι τώρα οργάνωνε φιέστες και τίποτα άλλο, αφήνοντας να βαλτώνουν τα πάντα στη διεύθυνσή της; Διότι η εν λόγω είχε ως όνειρο να πάει στην υπό σύσταση διεύθυνση δίωξης αρχαιοκαπηλίας και να κάαααααθεται, αλλά μάλλον δεν θα της βγει. Ελπίζω, διότι ως γνωστόν μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις...


myspace graphics

myspace graphics