Advocatus Diaboli

Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

Παραιτήθηκε- μετά από πιέσεις- ο Ζαπάτα

Και τώρα να δω τι θα κάνει η Πανδώρα χωρίς τον επιλεγόμενο Μεξικανό και Ζαπάτα, Χρήστο Ζαχόπουλο. Διότι, ο τέως (πλέον) γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Μιχάλη Λιάπη που (βεβαίως) την έκανε δεκτή, αφού εκείνος την είχε επανειλημμένως ζητήσει.
Οπως φαίνεται, η ξαφνική παραίτηση υποβλήθηκε μετά από μεγάλες πιέσεις του υπουργού προς τον κ. Ζαχόπουλο, το περιβάλλον του οποίου μιλά για λόγους υγείας (και πράγματι, νοσηλεύεται με μικρό πρόβλημα σε μεγάλο νοσοκομείο).
Το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν ανάστατο σήμερα όλη τη μέρα από τις αντιφατικές φήμες (παραίτηση- παραίτηση για λόγους υγείας- παραίτηση για άλλους λόγους), καθώς ο κ. Ζαχόπουλος δεν είχε εμφανιστεί στο κτήριο και δεν προήδρευσε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ είχε δεχτεί σφοδρή πίεση από τον κ. Λιάπη για να παραιτηθεί προκειμένου να αντικατασταθεί από πρώην γενικό γραμματέα άλλου υπουργείου, της επιλογής του υπουργού. Λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και τη σύζυγό του Νατάσσα, ο κ. Ζαχόπουλος προσπάθησε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα υπέρ του, κατά την ξενάγηση του κ. Καραμανλή στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, το πρωί της Δευτέρας. Ομως, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις θέσεις του κ. Λιάπη, κάνοντας την παραίτηση μονόδρομο.
Αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις απόι επικεφαλής οργανισμών. Ηδη , ο πρόεδρος του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικού Εργου Β. Κορκολόπουλος αντικαταστάθηκε από τον οικονομολόγο και συγκοινωνιολόγο Ν. Παπαδόπουλο. Τι ξέρει ο συγκοινωνιολόγος από αρχαιολογικά έργα; Πες μας πού πας Μιχάλη Λιάπη, να σε πάμε...

2 Comments:

  • Αααα, γι' αυτό είχε κάτι μούτρα ως το χώμα ο Ζαχ τη Δευτέρα στο Μουσείο Ακροπόλεως και τα έβαζε με όλους και με όλαααα.

    By Anonymous Ανώνυμος, at 9:33 π.μ.  

  • Μετά τη Μενδώνη, ο Χοντρός και μετά τον Χοντρό ποιός? Δυστυχώς όλοι όσοι δουλεύουμε για τον δόλιο τον πολιτισμό ξέρουμε ότι κάθε γενικός γραμματέας θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Τέλος, πολύ καλό μπλογκ, advo!!

    By Blogger Nikos Tsivikis, at 11:58 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics