Advocatus Diaboli

Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2008

Διαγωνισμοί και προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού

Προς ακύρωση βαίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 148 ατόμων στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης. Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικαλεστεί «προτίμηση σε διαδικασίες εντός ΑΣΕΠ». Διαδικασίες που όμως το υπουργείο Πολιτισμού δεν τηρεί όταν πρόκειται για άλλες προσλήψεις, όπως αυτές των 145 υπαλλήλων που έγιναν με την αυγή του νέου έτους χωρίς να περάσουν καν από το ΑΣΕΠ. Και μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει οι προσλήψεις για το πρόγραμμα «Υδάτινες διαδρομές» για το οποίο τόσα έχουν γραφεί τον τελευταίο καιρό, καθώς ήταν ένα έργο με τεράστιο προϋπολογισμό, που είχε εμπνευστεί ο Χρήστος Ζαχόπουλος.
Εξαίρεση από κανόνα του ΑΣΕΠ, που δεν επιτρέπει την προφορική συνέντευξη, επιδιώκει, επίσης το ΥΠΠΟ και για τον άλλο διαγωνισμό, πρόσληψης 100 φυλάκων και 100 νυχτοφυλάκων.
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για το «στήσιμο» των αποτελεσμάτων στην προφορική συνέντευξη του διαγωνισμού για τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, ο κ. Λιάπης βρήκε μια λύση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται στη λογική του «θα ελεγχθεί αν υπάρχει ρόλος για τους 148 στην υπηρεσία» και τότε- και μόνο τότε- θα επιτραπεί η πρόσληψη.
Κύκλοι του ΥΠΠΟ εκτιμούν όμως ότι τέτοιος ρόλος δεν θα βρεθεί, καθώς ήδη στην ΓΓ Ολυμπιακής Αξιοποίησης υπηρετούν 35- 40 άτομα, που χαρακτηρίζονται πολλά.
Αν και αυτός ο διαγωνισμός δεν ευδοκίμησε, αυτό δεν αποτρέπει το ΥΠΠΟ από το να υιοθετήσει τις πρακτικές. Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως όλο αυτό το σκηνικό, «αποκαλύπτει το όργιο του ρουσφετιού και της διαπλοκής.» Ωστόσο, ακολουθούν ακόμη δύο σημαντικές καταγγελίες του σωματείου. Η πρώτη: «Την ίδια στιγμή, παρά το σκάνδαλο της προκήρυξης και τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, εκκρεμεί αίτημα του Υπουργείου προς το ΑΣΕΠ να συμπεριληφθεί προφορική συνέντευξη στο διαγωνισμό για 200 φύλακες και νυχτοφύλακες στο ΥΠΠΟ.»
Η δεύτερη: τις πρώτες μέρες του 2008 και ενώ απολύονται συμβασιούχοι που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, «145 συμβασιούχοι στο ΥΠΠΟ προσλήφθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες και χρηματοδότηση του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ).»
O διαγωνισμός για τους 100 φύλακες και τους 100 νυχτοφύλακες έχει ζητηθεί από το ΑΣΕΠ προ Μιχάλη Λιάπη, προβλέπει και την πρόσληψη άλλων περίπου 200 υπαλλήλων. Αυτές οι προσλήψεις των υπολοίπων 200 προβλέπεται να γίνουν χωρίς προφορική συνέντευξη. Οι προσλήψεις των 200 νυχτοφυλάκων θα γίνουν με προφορική συνέντευξη. Οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι αυτός είναι ο λόγος που ο διαγωνισμός έχει κολλήσει στο ΑΣΕΠ, το οποίο δεν δέχεται να περιλαμβάνονται όροι για προφορικές συνεντεύξεις.
Οσο για τους 145, που προσλήφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για το ΤΔΠΕΑΕ, αναφέρεται ότι οι προσλήψεις έγιναν χωρίς διαγωνισμό, και βεβαίως χωρίς ΑΣΕΠ (ο κανονισμός λειτουργίας του ΤΔΠΕΑΕ το επιτρέπει αυτό, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλά για διαφάνεια). Αφορούν σε υπαλλήλους που δούλευαν ως συμβασιούχοι μέχρι το φθινόπωρο ή και μέχρι το τέλος του έτους. Τότε οι συμβάσεις τους έληξαν, όπως και εκατοντάδων άλλων, αλλά βρέθηκε αυτός ο τρόπος (σε βάρος των συναδέλφων τους) να ξαναπροσληφθούν.
Ο Σύλλογος των Εκτάκτων είχε κάνει παράσταση στις 17 Δεκεμβρίου στον διευθυντή του γραφείου υπουργού κ. Τσοβλά ζητώντας να μονιμοποιηθούν όσοι από τους συμβασιούχους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, πανελλαδικά είναι, σύμφωνα με το σωματείο, «πάνω από 5.000, με μόνιμο προσωπικό πάνω από 9.000».
Μετά από δεκαοκτώ ημέρες, το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης κατέληξαν σε συμφωνία ως προς το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Χρήστο Ζαχόπουλο. Είναι ο Θοδωρής Δραβίλλας, 40 ετών, ηλεκτρολόγος- μηχανολόγος και μάνατζερ.
Η επιθυμία του υπουργού Πολιτισμού να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση ο Α. Ανδρουλιδάκης, συνεργάτης και φίλος του επί σειράν ετών δεν φαίνεται ότι βρήκε ευήκοα ώτα. Ετσι, επελέγη ο κ. Δραβίλλας, με τον οποίο επίσης έχει συνεργαστεί ο κ. Λιάπης όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Μεταφορών, καθώς ο νέος ΓΓ ήταν αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή) από τον Αύγουστο του 2005. Στο ενδιάμεσο απορρίφθηκαν για διαφορετικούς λόγους ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Παναγιώτης Πανούρης.
Ο κ. Λιάπης προτίθεται να ξεκαθαρίσει από την αρχή προς πάσα κατεύθυνση το «ποιος είναι το αφεντικό» στο υπουργείο. Ετσι, οι αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα θα περιοριστούν ευθύς εξαρχής με τη χρήση της διϋπουργικής απόφαση των υπουργών Πολιτισμού, Εσωτερικών και Οικονομίας, που είναι έτοιμη από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά είχε κρατηθεί στα συρτάρια λόγω της αντίδρασης του Χρήστου Ζαχόπουλου.

8 Comments:

  • Για να δούμε πόσο καλό αφεντικό θα αποδειχθεί και ο Μιχαλάκης....
    Κρίμα πάντως που σταμάτησε την επιτυχημένη -όπως ελέγετο- καριέρα του στο Μεταφορών! Τόσο επιτυχημένος που την έκανε μόλις άρχιζε το ξεκαθάρισμα της Ολυμπιακής...
    Μήπως στα βαθια ο Μιχαλάκης δεν τα καταφέρνει και τόσο; Μήπως ως γνήσιος καραμανλικός έπρεπε να διασωθεί από το καυτό θέμα της Ολυμπιακής;

    Κοίτα να δεις που έχει άποψη ο Μιχαλάκης από Πολιτισμό και θέλει να 'ναι και αφεντικό....

    By Anonymous Ανώνυμος, at 6:51 μ.μ.  

  • Χαμπάρι δεν είχα πάρει για την πρόσληψη των 145!!!! Μπράβο σου γιά τη σωστή ενημέρωση!

    Όσο για τον Δραβίλλα, το σημερινό ανέκδοτο είναι ότι όταν του μιλάνε για παλαιοχριστιανικά νεκροταφεία ή υστεροαρχαϊκά ιερά θα λέει βάλτε κατσαβίδι 25 και σωλήνα διατομής 24.


    Για να δούμε και τις δικές του σεξουαλικές και άλλες επιδόσεις....

    Με τις υγείες μας

    By Blogger Ιφιμέδεια, at 8:29 μ.μ.  

  • πολύ θα ήθελα να μάθω και για τις δικές σου σεξουαλικές επιδόσεις...

    που σίγουρα θα έχουν ένα άρωμα πολιτισμού και μια καλλιτεχνική άποψη....

    By Anonymous Ανώνυμος, at 9:39 μ.μ.  

  • Όταν γίνω γενικός γραμματέας θα σε πάρω ιδιαίτερο.

    By Blogger Ιφιμέδεια, at 12:17 μ.μ.  

  • Είμαστε 18.000 οι νέοι άνθρωποι που λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό της ΓΓΟΑ.
    Πιστέψαμε σε αυτά που επίσημα και αναλυτικά μας είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος εδώ:
    http://diagonismosggoa.blogspot.com/
    Σας παρακαλούμε σχολιάστε όσο και όπου μπορείτε αυτές τις δηλώσεις εμπαιγμού και απάτης.
    Βοηθείστε να σταματήσει ο εμπαιγμός μας. Δεν ζητάμε διορισμό. Ζητάμε να σταματήσει η ομηρία.
    Ας πάρουν μια απόφαση, αναλαμβάνοντας το βάρος είτε να τιμήσουν τις δηλώσεις τους είτε να
    τις διαψεύσουν.
    Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός θα μας δώσουν πίσω τα λεφτά που δώσαμε για τα παράβολα;
    Σας Ευχαριστούμε Θερμά.

    By Anonymous Ανώνυμος, at 3:59 μ.μ.  

  • Παρόλο τον χαμό που έχει γίνει στο υππο,το θράσος φαίνεται τελικά να μην έχει τέλος! Γενικώς μας δουλεύουν κανονικότατα! Αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους κανα τρίμηνο,κάνουν προσλήψεις μέσω βουλευτή,αν συμπληρώσεις 24 μήνες σου απαγορεύουν να ξαναεργαστείς ,αν κάνεις ασφαλιστικά μέτρα σε έχουν στη μπούκα,άσε που όταν σε διώχνουν γιατί δεν καλύπτεις ανάγκες,την ίδια στιγμή προσλαμβάνουν άλλους διότι έχουν ανάγκη από προσωπικό!!! Έχουν γίνει όλα τόσο μπάχαλο που αμφιβάλλω αν υπάρχει ελπίδα.Άντε και στο σιχτίρ υππο!!!

    By Blogger marinia fokida, at 8:01 μ.μ.  

  • "Προς ακύρωση...";
    Aς καγχάσω πικρόχολα μαζί με την έγκλειστη Eύη!!
    Σήμερα στο EΘNOΣ δημοσιεύθηκε ότι με απόφαση του Michel (18-12-2007, δύο ημέρες πριν το τελευταίο άλμα του Zαχόπουλου!) διορίστηκαν 17 άτομα στη ΓΓOA.
    http://www.ethnos.gr/general.asp?catid=11378&subid=20110&tag=8940&pubid=358394
    Nαι, η γνωστή αμαρτωλή ιστορία...

    H ημερομηνία του ΦEK είναι 14-1-2008.
    Όποιος αναζητά, βρίσκει!
    Πολύ ενδιαφέροντα όσα βλέπουν το φως για τις E.Φ. και M.B. ... Mάλιστα η E.Φ. (ή Φ.E., πρώτα το επώνυμο), γνωστή με το υποκοριστικό N. από ανοιξιάτικο δημοσίευμα του "Θέματος"(χα!) ως ξανθιά "συνεργάτιδα" υπουργού, είναι πρώτη στη λίστα των διοριστέων.
    Για κοίτα ρε κάτι πράγματα που γίνονται...

    Όρσε...

    By Anonymous Ανώνυμος, at 4:20 μ.μ.  

  • Στο τυρί

    Και οι 145; Ποιοί ήταν αυτοί οι κύριοι; Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν καμμία συνενοχή στην όλη υπόθεση; Γι αυτούς δεν μιλάει κανείς ε;
    Κι όταν μιλήσει πάει φυλακή;
    Ποιοί κύριοι είναι πίσω από τους 145; Ποιοί ενήργησαν για τον κάθε ένα ξεχωριστά να βρει μια θέση στο καλό και σίγουρο μεροκάματο που εγώ ποτέ δεν θα βρω;
    Τα ονόματα αυτά δεν είχε μέσα το dvd;
    Τι χρησιμότητα έχει να βγάλει κάποιος το βρακί ενός γραμματέα στην φόρα με ένα dvd;
    Ενώ ένα dvd με τα ονόματα των «επιτυχόντων», μετά των κυρίων που τους βοήθησαν, θα ήταν περισσότερο χρήσιμο και ...φανταστείτε τι θα γινόταν…
    Και ενώ το πρόβλημα είναι κοινωνικό καθαρά και πολιτικό το έχουν αναγάγει και το παρουσιάζουν σαν μια απλή εγκληματική πράξη εκβιασμού.
    Ποιός εκβιάστηκε; Λένε πως εκβιάστηκε ο πρωθυπουργός. Λένε πως εκβιάστηκε ο γενικός γραμματέας, ο αυτόχειρ. Από ποιόν; Είναι ποτέ δυνατό να πιστέψουμε ότι μπορεί κάποιος να εκβιάζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτά τα πρόσωπα; Αν κάποιος εκβιασμός έλαβε χώρα, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εκβιασμος μόνον αναμεταξύ τους.
    Ενώ στην πραγματικότητα εγώ εκβιάζομαι.
    Εκβιάζομαι κάθε μέρα.
    Εκβιάζομαι να κρατώ το στόμα μου κλειστό.
    Εκβιάζομαι πως αν διαμαρτυρηθώ για το οτιδήποτε, θα συρθώ υπόλογη.
    Εκβιάζομαι να τα βγάλω πέρα, χωρίς δουλειά, χωρίς χωρίς χωρίς χωρίς.
    Γι αυτό:
    Δεν θέλω να μάθω ποιος πλήρωσε ποιον
    Δεν θέλω να μάθω ποιος είδε το roz dvd
    Δεν θέλω να μάθω ποιοι φταίνε σ’ αυτήν την ιστορία
    Θέλω όμως να ξέρω, ποιοί είναι οι 145 κύριοι και κυρίες που βρήκαν μεροκάματο στο υπουργείο πολιτισμού και τους κυρίους που μεσολάβησαν για την πράξη αυτή.
    Και εκείνη η δικαιοσύνη σαν χαλασμένος συμπλέκτης, πότε δουλεύει και πότε δεν δουλεύει.
    Ώσπου στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους σ’ αυτή τη χώρα και θα δικάζονται αναμεταξύ τους.

    By Anonymous Ανώνυμος, at 10:25 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics