Advocatus Diaboli

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

Αντε πάλι με τα Μάρμαρα...

Μάθανε πως… μην πω τι κάνουμε, πλακώσανε κι οι Αγγλοι. Οι «Τάιμς του Λονδίνου», η μεγαλύτερη και γνωστότερη παγκοσμίως βρετανική εφημερίδα, συσχετίζουν την υπόθεση Ζαχόπουλου με την υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρουν πως η Ελλάδα έχει απολέσει, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, «το ηθικό υπόβαθρο» της διεκδίκησης. Τίτλος της ανταπόκρισης του Τζον Καρ από την Αθήνα, «Σεξ, ψέματα και ντι-βι-ντι ταρακουνούν το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας».
Πώς συνδέουν τα άσχετα; Με εντελώς αυθαίρετο τρόπο. Η καταληκτική παράγραφος του άρθρου, στην οποία γίνεται και η ανάλογη αναφορά, είναι αποκαλυπτική: «το σκάνδαλο έχει στείλει την δημοτικότητα της συντηρητικής κυβέρνησης σε χαμηλά επίπεδα (σ.σ. στα Τάρταρα, όπως θα λέγαμε σε απλά ελληνικά) και έπληξε το κύρος του υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Ζαχόπουλος ήταν ένας αρμόδιος- κλειδί στην καμπάνια για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και υπάρχει μια ευρύτατα διαδεδομένη αίσθηση ντροπής, επειδή ο οργανισμός που ισχυριζόταν ότι έχει το ηθικό υπόβαθρο για την επιστροφή τους, μπορεί να καταστραφεί από ένα σκάνδαλο.»
Η σπουδή των Βρετανών ως προς το θέμα της επιστροφής των Παρθενώνειων Γλυπτών είναι καταφανής. Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που το Μπι- Μπι- Σι προσπάθησε να βάλει στο στόμα του οργανωτικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δημοσθένη Δημαρόγκωνα δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες δήθεν είχε μιλήσει για αδυναμία της Ελλάδας να προστατέψει μνημεία τη στιγμή που ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο κ. Δημαρόγκωνας, παρά το ότι το Μπι- Μπι-Σι τα μάζεψε λέγοντας ότι πρόκειται για δικά του συμπεράσματα, έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες πρώτες νόμιμες διαδικασίες.
Το δημοσίευμα των «Τάιμς» παρουσιάζει όλη την υπόθεση Ζαχόπουλου, που ξεκίνησε «σαν μια ιστορία σεξ, ψεμάτων και ενός μυστικού βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί στην καρδιά του υπουργείου που έχει χρεωθεί με την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Αλλά, μετά από δύο απόπειρες αυτοκτονίας και κατηγορίες για εκβιασμό και εσωτερική διαφθορά, η υπόθεση φτάνει στο ζήτημα της ηθικής εξουσίας του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο πιέζει για την επιστροφή των αρχαίων αριστουργημάτων.»

3 Comments:

  • Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει την Κίλερ, έτσι δεν την λέγανε την τυπισα που ειχε κοιμηθεί με όλους του λόρδους της βουλής, η δεν θυμάμαι καλά;

    Αλλά, ας όψονται αυτα τα ανθωπάρια που μας κυβερνάνε. Για δες τι έκανε τα λευτά του γ πακέτου ο Ζαχό! Διάβασε την ανάρτηση του Insomnia,
    http://malingoudis.blogspot.com/

    η του Αθεόφοβου,
    ή του ab-irato http://alterapars.blogspot.com/

    Θα πάρουμε τα ελγίνια για να τα πουλήσουμε.
    Θα καταργήσουμε το αβατο για να ανοίξουμε καφε-μπαρ στο αγιο όρος.
    Οταν κανείς χάνει κάθε σχέση με την δημόσια ηθική, όλα είναι πιθανά.

    By Blogger ange-ta, at 9:13 μ.μ.  

  • Καλησπέρα :-)
    Οι Άγγλοι, και συγκεκριμένα η διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου, έχει μία εμμονή με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
    Κάθε τι λοιπόν που φαντάζει ή και μπορεί να είναι αρνητικό, αμέσως γίνεται "θέμα".
    Έχω αρχίσει να πιστεύω, ότι όταν επιτέλους, επιστρέψουν τα Μάρμαρα στην πατρίδα τους, θα "αρρωστήσουν" και θα μείνουν με το 1/3 του Μουσείου σχεδόν- ΑΔΕΙΟ.

    By Blogger Βάσσια, at 4:30 μ.μ.  

  • Μάθανε οι Άγγλοι ότι υπάρχει σεξ και σκάνδαλο πολιτικό κι όρμησαν κι ατοί, ε; Και η πλάκα είναι πως το ίδιο το ρεπορτάζ ήταν στημένο από το δημοσιογράφο. Αλλά το μήνυμα ήταν αυτό που ήθελε απλά η βρετανική κυβέρνηση.

    By Blogger ο δείμος του πολίτη, at 7:40 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<


myspace graphics

myspace graphics