Advocatus Diaboli

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2008

My name is Liapis. Ioannis Liapis

Ας ευθυμήσουμε και λίγο. Ο Μιχάλης Λιάπης, μόλις έμαθε ότι νέος αρχιεπίσκοπος είναι ο Ιερώνυμος Θηβών, αφηγήθηκε στους παριστάμενους το εξής περιστατικό:
Οταν ο θείος του ήταν πρωθυπουργός και ο ίδιος εργαζόταν στο γραφείο του, υπήρχε ένα ραντεβού με τον Ιερώνυμο. Ο Μ. Λιάπης θεώρησε σωστό να τον υποδεχθεί στην είσοδο του Μαξίμου. Του έτεινε το χέρι, λέγοντάς του:
-Χαίρετε, Λιάπης.
-Χαίρετε, Λιάπης, ανταπάντησε και ο Ιερώνυμος, κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης.

Δεν ξέρω αν χαμογελάσατε, αλλά η Αρχαιολογική Υπηρεσία κινδυνεύει να μη γελάσει καθόλου αν και ο νέος αρχιεπίσκοπος έχει σπουδάσει και αρχαιολογία και διετέλεσε και βοηθός του Αναστασίου Ορλάνδου. Και τούτο επειδή έμπειρα πρώην στελέχη της στον τομέα Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εκφράζουν φόβους ότι ίσως ο Ιερώνυμος προσπαθήσει να πάρει τις αναστηλώσεις ναών και συντηρήσεις κειμηλίων από το κράτος και κάνει τη δική του (θεοκρατική) αρχαιολογία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τουτέστιν τερατώδεις παρεμβάσεις σε μνημεία και φοβερές επεμβάσεις σε κειμήλια. Να μη ξεχνάμε το «γυάλισμα» της εικόνας Αξιον Εστί που έγινε επειδή το Αγιο Ορος έδρασε χωρίς τη βοήθεια της αρχαιολογικής υπηρεσίας και ανέθεσε το έργο σε μοναχό, ο οποίος τα έκανε θάλασσα.
Τι θα δουν άραγε τα ματάκια μας; Ο Κύριος να βάλει το χέρι Του ώστε να επικρατήσει Αγιο και όχι Αγριο Πνεύμα.


myspace graphics

myspace graphics